Siirry suoraan sisältöön

Taksiasemasta tuli kauneushoitola

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Verhoiltu ikkuna, muutama porras alaspäin, ja hymyilevä nuori nainen tulee avaamaan oven. Partakosken suunnalla perheineen asuva Sanni Laukkarinen etsi paikkaa omalle yritykselle, ja tyhjilleen jäänyt taksiasema sopi mainiosti suunnitelmiin. Kauneushoitola Kaunis Zaida asettui somaan pikku koloseen Savitaipaleen keskustassa.

Olin sopinut tapaamisen niin, että saan seurata työskentelyä jutustelun ohessa, ja asiakas Jenni Saalasti oli  antanut luvan kuvata kulmien laittoa.(

Sanni on alanvaihtajia. Hän on työskennellyt kätilönä naistentautien osastolla, mutta kouluttautunut Imatran Sampossa puolitoista vuotta tähän uuteen. Hoito-ala oli ollut jo lapsuuden unelma, ja tämä työ jatkaa tavallaan samaa unelmaa.

Liikkeen nimi, Kaunis Zaida tulee Sannin isomummilta, Pohjois-Karjalasta. Isomummia Sanni ei ole koskaan nähnytkään, mutta monenlaisia muistoja on tallella, esimerkiksi kiikkutuoli, jonka istuinosan alta löytyi tietoja hänestä. Ja hoitotuotteita sisältävän lasikaapin päällä on kuva rakkaasta  ihmisestä, kynttilä palaa siinä kuvan edessä.

Jennin kulmat ovat nyt tarkastelua vaille valmiit ja ilmeisen kauniit,

minä kyselemään miten on laita vanhempien ihmisten kanssa, mitäs meille voi tehdä. Eläkeläiset ovat hyvin löytäneet jo monenlaiset hoidot, sokeroinneista jalkahoitoihin, kulmiakin on laitettu ja kasvohoitoja annettu. Sanni ottaa vastaan asiakkaan kerrallaan ajanvarauksella, ja hoitoaika rauhoitetaan niin, että ovi on lukossa, eikä kenenkään tarvitse häiriöitä tai kurkistelijoita pelätä.

Lahjavinkki heräsi mielessä, ja todellakin lahjakortin voi ostaa, ja sen saaja tilaa sitten puolen vuoden sisällä ajan saamaansa hoitoon.

Lisäopiskelu Sannilla on mielessä, käsien hoitoon hän haluaa myös saada pätevyyden. Sanni istahtaa hoitopöydän viereen, seinällä on pitkä rivi todistuksia, soma makrameetyö valkeaa seinää vasten, ja valkean istuinpenkin laidalla lasipurkissa lämpimänväriset tuikut luovat rauhallista tunnelmaa.

Vielä hiukan piilopaikkamainen hoitola saanee lähiaikoina kunnollisen opasteen ulos näkyvälle paikalle.

Kaunis Zaida täydentää hienosti ison matalan keskustan rakennuksen tarjontaa, ihmisen hyvinvointiin vaikuttavia liikkeitä on vieri vieressä. Kun aloittaa vaikkapa kasvohoidosta, poikkeaa seuraavasta ovesta hiustenleikkuuseen, sitten Savis-Sopen vaatteita valitsemaan, Sahramiin syömään tai kahville, ja lopulta ruokakauppaan vaikka viikon ostoille. Todellinen kauppakeskus parkkipaikan vieressä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *