Siirry suoraan sisältöön

Aurinko paistoi Tienhaaran myllyllä

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Pia Pölönen, savitaipalelaien nuori mylläri, oli kevättalvella matalin mielin, sillä rattaitten rahina oli tuntunut hitaalta ja hiljaiselta. Monenlaisia ajatuksia kulki mielessä. Pia kertoikin tilanteesta sitten netin kautta, kerto, mitä olisi tarjolla tällaisessa pienessä myllyssä, erikoisjauhoja ja turvallista aitoutta, ja kaikkea muuta monen pienen yrittäjän ollessa mukana Myllyn Puodin tarjonnassa.

Tilauksia alkoi tulla.  Vapunpäivänä myllyllä oli riemukas tunnelma. Monenlaiset maaseudun yritykset olivat jälleen rakentaneet mukavan koko perheen vappujuhlan. Tarjolla oli näin iloisesti mainostettuna

Reiposen ja Korpelan grillimakkaraa ja mainiota kotisimaa,

jota  maistatti Siru Lavikka.

MLL:n Verna taiteili kasvomaalauksia, tässä Eino saa poskeensa hämähäkin,joita hän kertoi oikeasti vähän pelkäävänsä, kun ne on niin hurjan näköisiä.

Tietysti myös suloiset hepat olivat mukana tapahtumassa, tässä Tervahaudan tilalta kukkaseppeleellä koristeltu Tilda(vas,). ja pupukorvainen Juntti rouskuttavat mielissään paikallista hyvää heinää, kuvassa mukana Iida Kilpi (vas.), Elsa Talasmäki ja Elmi Mäkelä.

Hiukan kansanvälisyyttäkin tapahtumaan saatiin mukaan, kun Imatralta saapuivat rullapullan paistajat Jani Hjerppe sekä hänen unkarilainen vaimonsa Nora Barne.

Jos vaimon suku tuleekin kaukaa, niin  Janin suku on kotoisin Savitaipaleen Lavikalta. Hän kertoi, että olivat ajatelleet siirtelevänsä paistokärryään myös Lemin suuntaan, joten  muistutin musiikkijuhlien kansainvaellusajasta.

Puodin puolella nuorella myllärillä piti kiirettä  – tänä aamuna kuultiin jo radiossakin, kuinka  kyselyjä ja tilauksia oli tullut netin kautta hyvinkin kaukaa. Taitaapa tämäkin eukko panna mustakaurahiutaleista aamupuuron hautumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *