Lemin historia Suomen paras

Hyvää pyritään tekemään, mutta priimaa pukkaa, voivat Lemin pitäjänhistorian tekijät aiheesta sanoa. Anu Talka ja hänen kirjoittajatiiminsä voittivat itsenäisyyspäivänä julkaistulla teoksella ”Pitäjä ison kiven takana – Lemin historia” Väinö Voionmaa -palkinnon. Palkinnto vuosien 2006-2009 parhaalle paikallishistoriateokselle myönnettiin arkistopäivillä Jyväskylässä, ja sen lahjoittivat  Suomen Tietokirjailijat ja Suomen Kotiseutuliitto .

Palkintoraati valitsi voittajan 17 osanottajateoksen joukosta; kisan tason raati arvioi aikaisempia korkeammaksi. Lemin historiateos otti voiton rohkeudellaan, kriittisyydellään, lukijaystävällisellä esitystavallaan ja korkella tutkimuksellisella tasollaan, perusteli raati. Raadin muodostivat erityisavustaja Jari Lybeck, filosofian tohtori Kari-Matti Piilahti ja professori Janne Vilkuna.

Lemin pitäjänhistorian kirjoittivat Anu Talka, FM Mikko Europaeus, FM Mirja Heininen ja FM Minna Kähtävä-Mattinen. He saivat yhdessä tuhannen euron palkinnon,  ja kirjan kustantajat Lemin Kotiseutuyhdistys ja Lemin kunta kunniakirjat.

Väinö Voionmaa -palkinto kantaa modernin paikallishistoriallisen tutkimuksen perustan laskijan nimeä, ja sillä kannustetaan paikallishistorian tutkimusta kokeilevuuteen ja uudistumiseen. Nyt myönnetty palkinto oli järjestyksessään neljäs.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.