Siirry suoraan sisältöön

Keskikesän täysi tyhjiö

Eukkomamma vietti pari viikkoa mökkielämää television ja netin ulottumattomissa, ja yrittää nyt – laiskanoloisesti – päästä perille mitä maailmassa on tällä välin tapahtunut ja mitkä ovat suurimmat tietoisuutensa aukot. Eteiseen olivat talonvahdit koonneet ison pinon hesareita, mutta ei niitä näillä helteillä jaksa ryhtyä selaamaan.

Pääministerin vaihtumisen eukkomamma tiesi jo mökille lähtiessään, mutta vasta eilisiltana näki uuden valtiojohdon punaisessa mekossa televisiouutisissa. Siitä nyt ei vielä ole jaksanut ottaa selvää, kuka korvasi kuntaministerin ja joko entinsen pääministerin jalka on leikattu.

Jalkapallon MM-kisojen tilanteesta on ohimeneviä vilahduksia aivoihin tallentunut, mutta onneksi pudotuspelit ovat vasta alkukierroksella, joten menneet ovat menneitä ja surutyö Ranskan kohtalosta jo tehty. Mukaan mestaruustaistoon ehtii oikein hyvin.

Paikallisuutisissa eukkomamma on päässyt sen verran jyvälle, että Taipalsaari laittoi hanskat naulaan loma-asuntomessuasiassa, ja Sarviniemi jatkaa vanhalla kaavallaan hiljaiseloaan – tai mitä siellä nyt sitten tapahtuukin. Eukkomamma ei ota kantaa, oliko uutinen hyvä, mutta aika arvattava kylläkin.

Ruotsin prinsessahäät eukkomamma olisi mielellään nähnyt, mutta onneksi niillä oli niin monta muuta näkijää, ettei yhtä lisätodistusta tarvittu. Naimisissa ovat ja toivottavasti myös pysyvät.

Toisin kuin eukkomammaa, kimalaisia ei laiskuus vaivaa. Pölytystyömaalla töyhtöangervopensaassa on täysi hyörinä helteelläkin.

Tulevista uutisista eukkomammaa kiinostavat eniten neljän viikon päästä alkavat Lemin musiikkijuhlat, joiden onnistuminen pieneltä osaltaan on mammankin vastuulla. Onneksi laulu- ja soittopuolen kuitenkin hoitavat juhlien taiteilijat, joita eukkomamman henkinen laiskuus tai surkea nuottikorva eivät rasita.

Sillä laiskaksi mamma itsensä tuntee, ei vieläkään oikein jaksaisi lehtiä lukea. Toivottavasti niitä lukevat ahkerat lomalaiset, jotta tieto juhlista heinäkuun aikana kulkee ja juhlat löydetään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *