Siirry suoraan sisältöön

Mattopyykki on parasta kesää

Vaikka pesuloiden mattojenpesupalvelut ovat aina vain parempia ja houkuttelevampia, aurinkoisena kesäpäivänä ei parempaa tekemistä voi keksiä kuin mattopyykin – ainakaan jos on jouten kuten Eukkomamma.Eukkomamma vietti Lemin kirkonkylän mattorannassa mukavan keskiviikkoaamun, pesi seitsemän mattoa ja seurusteli kanssapyykkäreiden kanssa ja sai vielä termoksesta kahviakin.

Matonpesu oli yksi puheenaiheista, ja Lemin uimarannan mattopyykkipaikka sai taas suuret kiitokset. Järvivettä hanoissa riittää, pesupaikka on hyvässä kunnossa, orsia mattojen valutukseen on runsaasti. Ja kun on vielä pöytä ja penkit, joiden ääressä kahvitella, rannasta ei ole kiire pois.

Uimaranta laajoine hoidettuine nurmialueineen, veneranta ja rantalentiskentät täydentävät kirkonkylän verrattoman kesäkeitaan palveluja, eikä sellaisia pesulasta löydy.

Kuukanniemessä ”mattolaituri” on vielä enemmän kuivalla maalla kuin Lemillä, ja kevätkausi siellä saatiin olla ihan kuivilla, kun matonpesupaikka sai häädön uuden lämpökattilan tieltä. Nyt se murhe on Eukkomamman saamien tietojen mukaan jo historiaa, ja juuriharjat ja mäntysuovat saa sielläkin kaivaa kiireen vilkkaa esiin ennen heinäkuun ruuhkaa. Lomalaisetkin, niin oman kunnan kuin kauempaa tulevatkin, kun ovat löytäneet Lemin mainiot kesäpalvelut.

Ilmainen matonpesu, josta kunta maksaa kallista jätevesimaksua Lappeenrannalle, on kunnalta hieno kädenojennus kuntalaisille ja lomalaisille. Se on tasapuolinen (virkistys)palvelu kaikille, ja samalla osa vesiensuojelua, kun matonpesu rannoilta on siirtynyt kuivalle maalle ja yhdistetty viemäriverkkoon.

Ja on se omiaan luomaan niin tärkeäksi havaittua yhteisöllisyyttäkin, sillä mikään ole parempi tapa tutustua toisiin kuntalaisiin kuin harjata nokat vastakkain mattoja puhtaaksi. Sen sai havaita Eukkomammakin keskiviikkona. Kiitos vain seurasta ja kahvista.

Juuriharja, saippua ja juokseva vesi sekä aurinkoinen aamu - voiko parempaa kesää olla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *