Siirry suoraan sisältöön

Varjokuva tahtien takaajana Heinätansseissa

Lounaissuomalainen tanssilavojen suosikki Varjokuva ja kulmakunnan viihdyttäjäksi vakiintunut savitaipalelainen &Pety vetävät väen Jalkosalmen lavalle perjantaina 30. heinäkuuta. MTK Lemin perinteiset heinätanssit ovat nyt osa Lemin musiikkijuhlien oheisohjelmaa.
– Olemme valinneet linjaksemme perinteisen tanssimusiikin, jossa ohjelmiston rungon muodostaa 50- ja 60-lukulainen melodinen rytmimusiikki. Tanssilavatunnelman synnyttäminen paikassa kuin paikassa on yhtyeemme jokailtainen tavoite. Takavuosikymmenien suurten iskelmäsankareiden työn kunnioittaminen ja vaaliminen herkällä otteella on myös keskeistä toiminnassamme, luonnehtii tanssiorkesteri Varjokuva tehtäväänsä.
Keväällä 2002 yhtye otti osaa Ylläs Soikoon -tapahtuman yhteydessä pidettävään tanssiorkestereiden Suomen Mestaruuskisaan voittaen SMORK-tittelin. Varjokuva otti tuolloin ensi askeleensa kohti kansallista sarjaa. Yksi kerta ei riittänyt, vaan kevät 2005 toi voiton toistamiseen – Varjokuva valittiin korkeatasoisessa kisassa uudelleen Tanssiorkestereiden Suomen mestariksi. Tuomaristo kiitti orkesteria erityisesti monipuolisesta rytmien hallinnasta, tyylitajuisesta ja valovoimaisesta esiintymisestä, persoonallisuudesta ja ammatillisesta valmiudesta.

Orkesteri on myös tuttu TV:stä: kesinä 2005 ja 2006 Varjokuva oli mukana TV2:n Kesäillan valssi -ohjelman vakio-orkesterina ja Kyösti Mäkimattila sai vuonna 2006 myös kunnian juontaa ohjelmaa.

”Linjaksemme olemme valinneet perinteisen tanssimusiikin, jossa ohjelmiston rungon muodostaa 50- ja 60-lukulainen melodinen rytmimusiikki. Tanssilavatunnelman synnyttäminen paikassa kuin paikassa on yhtyeemme jokailtainen tavoite. Takavuosikymmenien suurten iskelmäsankareiden työn kunnioittaminen ja vaaliminen herkällä otteella on myös keskeistä toiminnassamme”, toteaa yhtye kotisivuilaan.

Varjokuva tanssittaa väkeä Jalkosalmessa musiikkijuhlaperjantaina.

Varjokuvan työtahti on vakiintunut noin 140 keikkaan vuodessa, vaikka vientiä olisi enemmänkin. Soittokiertolaisuuden lisäksi yhtye on ennättänyt muutamaan otteeseen studioonkin. Aiemmalla nimellään ”The Cruels”  se oli mukana muutamilla rautalankamusiikin kokoelma-albumeilla.
Varjokuvan ensimmäinen pitkäsoitto ”Varjokuva” sen sijaan löysi kauppojen hyllyille maaliskuussa 2007.

”Toinen tie” ilmestyi 18.6.2008. Julkkarikeikka pidettiin Ikaalisissa Iskelmäparaatissa 12.6.2008. Kolmas kiekko ”Monta polkua” julkaistiin sekin Ikaalisissa, Iskelmäparatiisissa tasan kaksi vuotta myöhemmin, nyt kesäkuussa.
Yhtyeen jäsenet ovat: Rami Hänninen (kitarat, banjo ja laulu), Jari Kulmala (kosketinsoittimet, puhaltimet ja laulu), Juho Kulmala (basso ja laulu), Turo Lento (kitarat, haitari ja laulu ) ja Kyösti Mäkimattila (laulu ja rummut).

&Petyyn ei
koskaan pety

Seppo Lavikan, Timo Buurin, Tapio Lepän, Risto Inkisen ja Vesa Huuhilon rautalankayhtye &Pety (aiemmalta nimeltään Mustalammen Pallon parempi rautalankaorkesteri) on Heinätanssien toinen yhtye. Yhtye keikkailee tänäkin kesänä useampaan otteeseen Savitaipaleen, Lemin ja Lappeenrannan maisemissa ja vähän etäämmälläkin.
Levyjä se on julkaissut kaksi: vuonna 2002 debyytin ”&Pety” ja vuonna 2007 seuraavan ”&Pety goes twist”.

Heinätanssit Lemin Jalkosalmen lavalla 30.7.2010 klo 20-01.