Siirry suoraan sisältöön

Markkinoilla tavataan taas

Lemin vilkas tapahtumakesä sai päätöksen perjantaina, kun talkooväki saunoi Kotalahdessa ja nautti kuuman kesän sadosta. Samalla päätettiin, että ensi kesänäkin tavataan myös markkinoilla musiikkijuhlien ohella.

Maalaismarkkinat olivat pohdinnan alla tänäkin kesänä, kun Jalkosalmen höyrylaivatapahtuma oli järjestöväelle iso voimainkoetus. Ja kun musiikkijuhlat olivat toinen, moni varmasti mietti, jaksaako yleisökään enää markkinoille tulla. Mutta jaksoi, ja niin jaksoivat tulla myös myyjät ”höyrylaivamarkkinoiden” ja keskiviikkoisten ja lauantakisten kesätorien jälkeen.

– Väkeä tuli kuin muurahaisia kohti kekoaan, kuvaili eräs näkymää markkina-aamuna. Eli kun ihmiset on totutettu Lemin maalaismarkkinoihin, ei heille enää haluta pettymystä tuottaa. Vapaa-aikasihteeriä tosin parlamentissa haluttiin jo armahtaa ja etsiä joku toinen ”emännöimään” markkinoita.

Kun kuitenkin musiikkijuhlat ovat vain muutamaa viikkoa aiemmin. Ja vaikka höyrylaivatapahtumaa ei ensi kesänä olekaan. Mutta joka tapauksessa on taas kesätori, jolle päätettiin hankkia lisää kalusteita – siitäkin huolimatta, että niiltä purettiin säilytysvaja pois.

Paitsi, että päättyneen kesän tapahtumia suosi sää ja niissä kävi väkeä nauttimassa mainioista elämyksistä, tapahtumat olivat myös taloudellisesti kannattavia. Jokainen jäi rahallisesti plussalle, joten kannatti talkooväen ottaa kunnon löylyt sen kunniaksi. Paikalla tosin oli vain runsaat 40 henkeä parisatapäisestä vapaaehtoisten porukasta, joilla Lemin kesästä tehdään vuodesta toiseen värikäs.