Siirry suoraan sisältöön

Mistä Teemu-nallet tulevat?

Tänä iltana pidetään taas Elämä lapselle -konsertti Hartwall-areenassa. Kampanjan tunnukset, pienet keltaiset nallet sairastavat, niillä on jalka paketissa ja käsi kantositeessä. Konsertin tulot menevät sairaiden lasten hyväksi. Mutta tiedätkö, missä Teemu-nallet syntyvät?

Hiukan epäluuloisin mielin olin katsellut näitä nallukoita, kuvitellut mielessään, kuinka jossain halpatyömaassa lapsiraukat tekevät niitä ahtaissa oloissa lähes palkatta ja ilman kunnon varusteita. Mutta sitten yllättäen löysinkin tuvan täydeltä kullankeltaisia, kesketekoisia Teemuja Savukoskelta, Joulumuorin tuvasta.

Teemu-nallet syntyvät Savukoskella Susanna Schwatrz-Materon taitavissa käsissä. Kuva: Sirkka-Liisa Vaalivirta.

Kaikki nallet tehdään siellä lähes käsityönä. Kangas on varta vasten tehty Suomessa, sitä ei käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen, kertoo nallemamma Susanna Schwartz-Matero. Kanadasta joudutaan hankkimaan turvanapit silmiin ja kuonoon, sillä niitä ei saa Suomesta. Muuten nalle on täysin kotimainen; niitä valmistaa perheyritys yhden alihankkijan turvin.

Lapsityövoiman käytöstä Susanna naurahtaa, että kyllä sitä käytetään: perheessä on kolme lasta, jotka käännettyään kymmenen nallea oikein päin täyttämistä varten saavat aina jätskin palkaksi!

Toivottavasti 450 nallen urakka tämän illan konserttiin on Savukoskella saatu valmiiksi, sillä sitten alkaa jo uusi urakka joulukonserttiin! Ja siinä sivussa pyöritetään matkailua, kahvilaa, suurta Joulumuorintupaa näyttelyineen, myymälöineen ja tuoreine leivonnaisineen.

S-LV

1 kommentti artikkeliin “Mistä Teemu-nallet tulevat?”

  1. Hei vain ja terveisiä täältä Korvatunturin kainalosta! Nallet ehtivät kuin ehtivätkin perille Hartwall Areenalle ajoissa ja Lastenklinikoiden kummien konserti onnistui mainiosti. Nyt on pieni tauko nallesavotassa, mutta uuden erän valmistus aloitetaan tuota pikaa. Sen verran kommmentoisin toimittajan kirjoitusta, että ei meidän lapset sentään ihan AINA jäätelöä saa. Söisivät muuten itsensä kipeiksi, ja kyllä näppäräsormisia pikkuapulaisia muutenin palkitaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *