Siirry suoraan sisältöön

Väilaikaista palikkaleikkiä

Eukkomamma on mielenkiinnolla seurannut, milloin uusi ehta virastoparakki nousee Lemin kirkonmäelle. Mutta sitä ennen kuulemma siiretään nykyinen parakki vähäksi aikaa toiseen paikkaan…

Keltainen varastorakennus hävitettiin viikko sitten paikalta, johon uusi, ehompi parakkivirasto nousee joskus ennen joulua. Kone on tontilla myllännyt ja valmistellut paikkaa, mutta kuulemma ennen kuin siihen voidaan parakki pystyttää, täytyy nykyistä parakkia siirtää vähän sivuun. Muuten uusi ei mahdu.

Vanhan parakin väliaikaista sijoituspaikka ei eukkomamma tiedä, mutta jonnekin Tapuliaukiolle se kai hinataan. Tai siis sitä ei voi hinata, vaan siirtää viipale kerrallaan ja yhdistöää uudelle paikalle uudelleen. Ja tietenkin rakentaa sähköt ja tietoliikenneyhteydet niin ulospäin kuin huoneesta toiseenkin. Mutta ei kai vettä ja viemäriä kuitenkaan, vai vaatiiko työsuojelu sellaisetkin?

Vanha parakki pitää siirtöää jonnekin Tapuliaukiolle siksi aikaa, kun uutta pystytetään.

Samalla sitten rakennellaan uutta väliaikaista parakkia ja sen kunnallis- ja tietotekniikkaa. Voi vain kuvitella, että rahaa tässä kaikessa palaa aikamoiset summat, kun laatikkoleikki etenee ja koppeja tuodaan ja viedään sinne ja tänne. Vaikka sinänsä Lemillä on parakkehin jo totuttu, hoidettiinhan vuoden aikana niistä ruokahuoltoa sekä Kuukanniemen koululla että Palolakodissa.

Palolakodista tulikin mieleen se astetta suurempi laatikkoleikki, jota kunnassa myös jo käydään: uuden terveyskeskuksen mahdollinen rakentaminen Palolakodin yhteyteen ja vanhan terveysaseman muokkaaminen ”uudeksi” kunnanvirastoksi. Eukkomamman kuuleman mukaan asiasta neuvotellaan parhaillaan Eksoten kanssa.

Näiden palikoiden siirtelyssä on vahvasti politiikkakin mukana, mutta silti täysin epäpoliittinen Eukkomamma tohtii silti sanoa kantansa: Palolakoti on liian syrjässä ja liian hankalassa liikenteellisessä mutkassa toimiakseen terveyskeskuksena. Jo nykyisellään Palolan parkkipaikka on ahdas ja hankala, joten kuinka käy sitten, kun terveyskeskuksen nykyisellään täpötäysi parkkipaikka lisätään siihen? Palolan alueen kadut ovat kapeita ja mäkisiä, joten turvallista liikennöintiä varten sinne tarvitaan kevytväylät, joita myöten rollaattorilla ajavat ja koulusta jalan hammaslääkäriin taivaltavat pääsevät perille.

Jos eukkomamma olisi Eksoten päättäjä, ei hän haluaisi Lemin terveyskeskuksta Palolaan. Jos se jonnekin pitäisi siirtää, uusi rakennutettaisiin joko Kuukanniemeen turvaamaan taajaman näivettyvää palvelutarjontaa tai jonnekin Iitiään, jolloin se palvelisi myös Lappeenrannan läntisiä asuinalueita. Mutta eukkomamma ei päätä mitään, vaan vain ihmettelee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *