Siirry suoraan sisältöön

Eukkomamma tositoimissa

Eukkomamma oli melkein viikon pois Kirjavan sorvin äärestä, kun kävi kutsu oikeisiin eukkomamman töihin Tampereelle.

Ja kivaa oi, ihan eukkomamman ihannepuuhaa. Kun lapsenlapsi on aurinkoinen kahdeksankuinen, jonka viihdyttäminen on jokseenkin yksinkertaista – ei tarvita kuin hölmöjä puheita, sylissä pomputtamista ja lastenlaulujen pahoinpitelyä eukkomamman omalla nuotilla. Virikkeitä voidaan hakea sanomalehtihyllystä, eukkomamman kaulakorun nahkanauhasta, kassin remmistä tai koiran talutusnauhasta. Kaikista näistä lapsi saa ilon hypistelemällä, rypistelemällä ja suuhun työntämällä. Aina välistä piti katsoa, kumpi pää talutusremmistä on suussa tai paljonko siellä on edellispäivän uutistahnaa ja poistaa se.

Ei sekään haittaa, jos remmin toisessa päässä on koira, sillä sen korvista, turkista ja suupielistä on lapsen myös mukava kiskoa. Mutta sitä eukkomamma ei sietänyt katsoa, kun koira ja lapsi jäystivät samaa luuta – kumpikin omasta päästään. Piti tarjota lapselle jotain omaa purtavaa.

Kun koira vaatii pari, kolme pitkähköä lenkkiä päivässä ja lapsi ei nuku päiväunia kuin liikkuvissa vaunuissa, yhdistelmä on mitä passelein eukkomammalle. Voisin ottaa ihan työksi, jos ELY-keskus palkkaisi työttömän ulkoiluttamaan lapsia ja koiria. Pysyy kunnossa ja poissa jääkaapin äärestä. Kun keittiöön ehti, silloin piti ruokkia lasta, joten lihomaan ei sitäkään kautta pääse.

Stam1na

kovaan seuraan

Eukkomammaillessa ei ehtinyt netinkään ääreen, joten vasta nyt kotiin palattua osui silmiin kova lemiläinen uutinen: Stam1na päihitti kotimaiset kilpakumppaninsa Music TV:n karsinnassa parhaasta eurooppalaisesta musiikkiteosta, ja kisaa nyt marraskuun 7. päivänä eli ensi viikon lauantaina Madridin skaalassa 19 muun artistin ja yhtyeen kanssa eurooppalaisesta musiikkipalkinnosta EMAsta. Kilpakumppaneina on mm. Espanjaa edustava Enrique Iglesias.

EMA-palkintoja jaetaan kaikkiaan 13, ja jos Stam1na sellaisen voittaa, on se ainakin yhden euroviisuvoiton veroinen teko. Jo karsinnan voittaminen on vuosikymmenen (vai -sadan?) lemiläinen musiikkiteko, tuumaa eukkomamma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *