Siirry suoraan sisältöön

Lintuharrastus jatkuu

Vaikka muuttolinnut alkavatkin suureksi osaksi olla jo lämpimillä mailla, voi harrastusta jatkaa muuton seurannalla. Pelloilla ja rannoilla lepäilee yhä hanhia ja muita vesilintuja, ja joutsenet vielä kasvattavat poikiaan.

Koko lokakuun ajan muuton alkeita voi opetella vaikkapa  Mäntyperän lintutornissa Savitaipaleella, jossa neuvoja saa myös talvisiin lintuharrastuksiin, talvilintulaskentaan ja talviruokintapaikkaseurantaan.

Tässä kuvassa ollaan kuitenkin Savitaipaleen kansalaisopiston lintukurssilla Markku Paakkisen opastuksella aurinkoisella Lavikanlahdella. Kesäisen kaunis sää ei ponkaissut muuttoa käyntiin, mutta retkillä onkin tärkeää myös tavata toinen toistaan, kertoa omat arkiset havainnot – ja tietenkin istua nauttimaan retkieväistä.

SL

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *