Siirry suoraan sisältöön

Mummot nousevat taas lauteille

Opri, kunniamummot ja huru-ukot palaavat Lemin nuorisoseuran näyttämölle lokakuun 22. päivä. Harjoitukset menestysnäytelmän lämmittämiseksi on jo aloitettu ja lipunmyynti on päässyt hyvään vauhtiin.

Ensimmäiset lukuharjoitukset pidettiin viikonloppuna ja varsinaiset harjoitukset pääsevät vauhtiin huomenna tiistaina, kertoo Leena Uski; torstaina mukaan saadaan myös näytelmän ohjaaja Minna Pasi. Täysille saleille, yli 2 000 katsojalle kevätkaudella esitetystä Kyllikki Mäntylän näytelmästä on varauduttu antamaan kuukauden aikana 11 näytöstä, joista kolme ensimmäistä aloitusviikonlopussa.

– Ensimmäiseen perjantaihin on myyty yli 40 lippua, lauantaihin noin 130 ja sunnuntaihin noin 90, Leena Uski kertoo. Seuraavaan lauantaihinkin on lippuja varattu jo 90, mutta tilaa on vielä jokaiseen näytökseen, eritoten marraskuussa. Syksyn viimeinen Opri nähdään perjantaina 11. marraskuuta.

Oprin tarina lähtee Karjalan kunnailta evakkotietä pitkin kohti Anttilan taloa, jossa Opri asustelee sodan jälkeen ensimmäiset ajat ennen Jokirannan mökkiin siirtymistä. Karjalaismummosta tulee kylän ennustaja ja ihmeiden tekijä, jolta käydään kysymässä neuvoa vaivaan jos toiseenkin. Jokirannan mökistä Oprin ajaa pois tietyön alle jäävä asumus, ja niin Opri joutuu kunnalliskotiin.

Kunnalliskodissa vastassa ovat kunniamummot, huru-ukot ja heinäsirkat. Löytääkö ortodoksinen laulajakansan edustaja paikkansa näiden joukosta, vai onko kunnalliskotiin joutuminen rangaistusta unien näkemisestä ja ennustuksista?

Opri kerkeävänä karjalaisena järjestelee kunnalliskodissa toimintaa huru-ukoille, kohentaa kanssa-asujien selkätyynyjä ja toimii lemmentohtorina niin johtajattarelle kuin aputytöllekin. Vaan suvaitsevatko kaikki joukkoonsa tällaisen unennäkijän, joka kaiken edesmenneelle miehelleen Oleksille haastaa?

Oprina nähdään Liisa Haiko, huru-ukkoina Pentti Kauppi ja Markku Peutere, kunniamummoina Liisa Junnonen, Leena Uski ja Päivi Pokkinen. Heinäsirkan roolissa on Jenni Makkonen, renkinä Jussi Sinkko ja kunnalliskodin johtajana Sirkka Liljander. Muissa rooleissa nähdään Pertti Uski, Aira Grén, Arto Penttilä, Hannu Hovi, Oskari Kymäläinen, Vilma Penttilä, Laura Penttilä ja Pekka Mattero.

Huru-ukot (Markku Peutere, vas., ja Pentti Kauppi) ja mummot (mm. Liisa Junnonen ja Leena Uski) valtaavat taas Tapiolan näyttämön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *