Siirry suoraan sisältöön

Seurakuntavaaleissa nuorikin voi äänestää

Seurakuntien uudet kirkkovaltuustot valitaan sunnuntaina marraskuun 14. päivänä. Joissain seurakunnissa, kuten Taipalsaarella, voi äänestää vielä 14. päivänäkin. Ennakkoäänestys on 1.-5. marraskuuta. Äänestää voivat 16 vuotta täyttäneet seurakuntalaiset.

Lemillä vaaleihin on asetettu kaksi ehdokaslistaa. Ihmisten keskellä -listallla ehdokaina ovat Irja Haiko, Hannu Hakonen, Matti Huttunen, Anu Karhu, Anneli Lattu, Ritva Laurikainen, Mikko Muukka, Olavi Pikkarainen, Päivi Pokkinen, Jukka Rasa, Terttu Rossi, Hanna Räsänen, Johanna Sinkko ja Tuija Topra-Karppanen.
Vastuu lähimmäisestä -listalta kirkkovaltuustoon pyrkivät Vesa Värtö, Arto Penttilä, Annikki Lahtinen, Maija Rämä, Lasse Lehtimäki, Hannu Vesala, Markku Pesari, Jari Joenperä, Eeva Tuuliainen ja Eija Talka.

Savitaipaleella

viisi listaa

Savitaipaleella jätettiin viisi ehdokaslistaa. Kirkko keskellä kylää -listalla ovat Lasse Hänninen, Sini Hömppi, Kari Immonen, Tuomo Vanhanen, Saku Viiru, Anni Wahlroos ja Kai Wahlroos.
Seurakunta eläväksi -listan ehdokkaat ovat Maiju Hölsä, Kari Kontunen, Tiia Kyllönen, Urho Kärmeniemi, Aaro Kärnä, Veikko Laitinen, Kerttu Matikka, Lea Mäkelä ja Lilja Toura.
Riitta Mäkinen on Kansan kirkko -ehdokaslistan ainoa ehdokas.
Keskiryhmä- ehdokaslistalla ovat Paula Havo-Ossi, Jarmo Jukkara, Kari Jukkara, Paavo Kallio, Karoliina Laari, Lilja Lind, Ari Lindqvist, Elina Mäkelä, Katja Nevalainen, Antti Nuppola, Tuija Tiainen, Airi Tikkanen, Jouko Pöyhönen ja Anu Valsi.
Pro Savitaipale- listalta kirkkovaltuustoon pyrkivät Erkki Koponen, Timo Mikkola, Tauno Outinen, Merja Paatos ja Lauri Saramies.

Taipalsaarella

selkeät tunnukset

Taipalsaaren ehdokkaat tunnustavat selkeästi poliittista väriä. Keskustalaisten ja sitoutumattomien listan ehdokkaat ovat Marjukka Ahtiainen, Terhi Hulkkonen, Elina Janhunen, Kyösti Kaijanen, Sanna Kontunen, Heli Kuitto-Heikkinen, Kirsti Laine, Anja Liimatainen, Helena Melkko, Ilpo Mikkonen, Markus Moisio, Vilho Nissinen, Terttu Nisula, Esa Rikkonen, Paula Roni, Taneli Sulin, Mirja Turkia, Kyösti Vento ja Arja-Liisa Westinen.
SDP Taipalsaari -listalla ehdokkaina ovat Anne Birschin, Rauno Kankkunen, Markku Lehti, Milko Marttinen, Elma Mikkola, Olavi Tuuliainen ja Kalevi Viskari.
Seurakunta eläväksi -listalta valtuustoon pyrkivät Riitta Ahvonen, Samuli Kurkaa, Matti Hölsä, Annikki Sirén, Aure Niiva, Erkki Jantunen, Rauno Tanhunen ja Jenni Roine.
Kokoomus Taipalsaari -listan ehdokkaat ovat Lasse Kähärä, Leo Peuha, Anne Heiskanen, Sanna Kuparinen ja Katri Näränen.
Taipalsaari-liike lähimmäisen rinnalla -listan ehdokkaina ovat Aulis Kosonen, Hanna Kuivanen, Mari Hulkkonen, Jouni Kivistö, Pia Suhonen ja Marja-Leena Siipola.