Siirry suoraan sisältöön

Päivi Pokkinen kirkkovaalien ääniharava

Toimittaja Päivi Pokkinen sai suurimman äänisaaliin, 59 ääntä, Lemin kirkollisvaaleissa. Hän oli yksi 11:stä Ihmisten keskellä -listalta kirkkovaltuustoon valituista. Vastuu lähimmäisestä -lista sai neljä kirkkovaltuutettua.

Päivi Pokkinen ei halua sen suuremmin arvioida, oliko syksyisellä kanttorin vaalilla ja sen käsittelyllä julkisuudessa vaikutusta hänen menestykseensä vaaleissa – saattoi olla tai ei, mutta mikään vaalitempaus ei kanttorihaastattelun keskeyttäminen ollut, semminkin kun hän ei itse laittanut tikkuakaan ristiin asian julkistamiseksi.

– Taisi äkäinen Akviliina tehdä enemmänkin vaalityötä minun puolestani, nauraa hän roolihahmoaan nuorisoseuran Oprissa.

Ääniharavalle tarjottaneen mahdollisuutta valita tehtäviä seurakunnan muissa luottamuselimissä. Päivi Pokkinen sanoo, että häntä kiinnostavat edelleenkin kirkkoneuvoston ja taloudellisen jaoston jäsenyydet; puheenjohtajatyyppiä hän ei niinkään ole.

– Uutta kohti, vanhoja ei kaivella, sanoo hän lähtökohdakseen uudelle vaalikaudelle ja toivoo, että valtuustoon valitut nuoret saavat myös muita paikkoja.

Erityisen iloinen hän on korkeasta äänestysprosentista, 23 prosenttia, mikä on kuusin prosenttiyksikköä enemmän kuin neljä vuotta sitten.

– Kiitos seurakuntalaisille aktiivisuudesta ja kiitos minua äänestäneille luottamuksesta, kiittää Päivi Pokkinen.

Päivi Pokkinen kiittää roolihahmoaan Akviliinaa hyvästä vaalityöstä. Akviliina nähdään Tapiolan näyttämöllä vielä ensi perjantaina-

Yhdeksän uutta

kirkkovaltuutettua

Lemin kirkkovaltuusto kokoontuu ensi vuonna vahvasti uudistuneena, sillä 15:stä kirkkovaltuutetusta peräti 9 on uusia; Vastuu lähimmäisestä -listan valtuutetut ovat kaikki uusia: Vesa Värtö (39 ääntä), Eija Talka (25), Lasse Lehtimäki (19) ja Markku Pesari (14).Varavaltuutettuja ovat Hannu Vesala (12), vakipaikalta pudonnut Arto Penttilä (11), Jari Joenperä (9), Eeva Tuuliainen (4), Annikki Lahtinen (3) ja Maija Rämä (3).

Ihmisten keskellä -listan uudet valtuutetut ovat Hannu Hakonen (29), Jukka Rasa (26), Hanna Räsänen (22), Irja Haiko (21) ja Mikko Muukka (18). Vanhoista valittiin Päivi Pokkinen (59), Anneli Lattu (44), Matti Huttunen (32), Anu Karhu (25), Olavi Pikkarainen (24) ja Terttu Rossi (23). Varasijalle jäivät entinen varsinainen valtuutettu Ritva Laurikainen (15)sekä Johanna Sinkko (14) ja Tuija Topra-Karppanen (8).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *