Siirry suoraan sisältöön

Asiaa aamuauringossa

Eukkomamman piti pikaisesti poiketa kaupassa näin aamupäivällä, mutta kun kaupan edessä seisoi asuntoauto, jonka kyljessä luki ”Asiaa”, oli pakko poiketa kysymään, että mitä.

Asialla olivat Keskustan lappeenrantalaiset kansanedustajaehdokkaat Ari Torniainen ja Jouni Kemppi. He paikallisine avustajineen tarjosivat kahvia ja kuumaa mehua lämmikkeeksi pakkasessa.

Vaikka hiihto onkin urheilumiehenä tunnetulle Ari Torniaiselle tärkeä asia, malttoi hän näin MM-kisojen alkaessa myös kampanjoida ja paneutua maakunnan ja valtakunnan asioihin.

Valtatiet 13 ja 26 on hänen mukaansa saatava kuntoon, samoin rinnakkaisraide rautatielle, mutta helppoa se ei tule olemaan, kun kuutostien rakentaminen on vielä meneillään. Vääntö tierahoista tulee uudessa eduskunnassa olemaan kovaa, hän veikkaa,

Teollisesta maakunnasta palvelevaksi maakunnaksi muuttuva Etelä-Karjala tarvitsee korkeakoulunsa, jotta väki saadaan uusiin ammatteihin koulutettua. Palvelualan kehittymisessä venäläinen ostovoima on keskeisessä asemassa, mutta rajan avaamista ilman viisumia kuljettavaksi ei Torniainen kannata. Siihen ei vielä olla rajallakaan valmiita, hän toteaa.

Valtakunnallisesti Ari Torniainen sanoi kantavansa huolta erityisesti vanhustenhuollosta. Siinä ja muissa sosiaalialan kysymyksissä taas Etelä-Karjalan Eksotea ja sen kehitystä tullaan seuraamaan esimerkkinä Paras-lain toteutuksesta.

Lappeenrannan kaupunginhallitusta johtava Torniainen oli ehdolla eduskuntaan jo viime vaaleissa ja sai silloin runsaat 4 000 ääntä jääden ensimmäiselle varasijalle. Nyt hän on pitkällä vaalivapaalla töistä ja kampanjoimassa paikkaa Arkadianmäeltä itselleen ja Etelä-Karjalalle. Keskustan tilanne Kymen vaalipiirissä kun on siitä epäedullinen maakunnalle, että nykyedustajista kolme on Kymenlaaksosta ja täältä on vain yksi. Torniaiselle haastetta kyllä riittää, sillä kaikki neljä istuvaa edustajaa ovat myös nyt ehdokkaina.

Vaikka aamuaurinko lämmittikin kaupan seinustalla, eukkomamman poskilihakset jähmettyivät siinä määrin, että toisen ehdokkaan, Jouni Kempin, vaaliteemoihin hän tutustui vain kirjallisesti: koulutus, yrittäjyyden edellytykset ja huolenpito ovat hänen teesiensä otsikot.

Ari Torniainen asuu melkein Lemillä, Vanhan Mikkelintien tuntumassa Rutolassa , mutta Keskustalla on toki lemiläinenkin ehdokas, Marjo Huuhilo. Häntä ei pakkasessa näkynyt muuten kuin kuvassa auton kyljessä. Ehkä eukkomamma kuulee hänestä myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *