Siirry suoraan sisältöön

Enemmänkin nuoria mahtuisi Tapiolaan

Iisakki Rings teki seinämaaluksen Tapiolan kerhohuoneeseen. Outi Räisänen haluaisi usemmankin nuoren suuntaavaan illansuussa Tapiolaan.

– Sukupolvi on vaihtunut, nuoret ovat hävinneet jonnekin, tuumaa kerho-ohjaaja Outi Räisänen Tapiolan nuorisotiloissa. Pienten koululaisten iltapäiväkerhossa vilskettä riittää, mutta isommille tarkoitettu avointen ovien kerho ei suuremmin tunnu kiinnostavan.

– Yläluokkalaisista ei täällä käy nyt juuri kukaan, vaikka kaikki seitsemäsluokkalaiset kävivätkin tutustumassa tiloihin, Räisänen kertoo ja kutsuu varsinkin tyttöjä Tapiolaan.

– Se on harmi, että tämä on niin vähällä käytöllä, kun tilat ovat hyvät, hän sanoo ja pelkää, että nuoret viettävät aikaansa kotona tietokoneen ääressä. Yhteinen tekeminen ja toisten kanssa oleminen Tapiolassa olisi hänestä parempi vaihtoehto.

Isompi kerhohuone sai joulun aikaan uutta ilmettä, kun Iisakki Rings maalasi tilaustyönä kaupunkimaiseman takaseinälle. Hänen kädenjälkeään on myös aikaisempi seinämaalaus sivuseinällä – eli liitutaulun paikalla, jos tilaa vielä ajatellaan luokkahuoneena.

Nuoria kutsutaan Tapiolaan keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17-20 ja perjantaisin kaksijakoisesti niin, että kolmas-kuudesluokkalaisten vuoro on kello 17-19 ja isompien, aina 18 ikävuoteen saakka, kello 19-21. Ohjaajina ovat Outi Räisänen ja Minna Mikkola.

– Tapiolan jäsenkortilla saa viiden euron alennuksen hiihtolomalla, 28. helmikuuta, järjestettävään Fazerilan-retkeen. Ilman korttia retki maksaa 30 euroa. Joitain paikkoja on vielä vapaana.

Iltapäiväkerho sai

lisää tilaa

Jos illoissa on hiljaista, toisin on iltapäivisin: pienten koululaisten iltapäiväkerhossa on kirjoilla 21 lasta. Vilskettä riitti tiistainakin, vaikka paikalla silloin oli ”vain” 14 lasta.

Läksyjen lukuun, lukuhetkiin, leikkeihin ja peleihin on tilaa entistä runsaammin, kun pienestä kerhohuoneesta on viety pois kaappeja ja keittiöstä otettiin pois vanhat kylmiöt. Remontissa on myös lattioita pinnoitettu uudestaan.

Iltapäiväkerhossa ohjaajat ja osa lapsistakin tekee pitkää päivää, sillä kerho avaa ovensa 11.30 ja sulkee ne vasta kello 17. Aikataulut vaihtelevat sen mukaan, miten koulupäivä miltäkin luokalta loppuu.

Eri viikonpäiville on omat teemansa: maanantai on musiikkipäivä, tiistai pelipäivä, keskiviikkona kokataan, torstaina askarrellaan ja perjantai on lelupäivä.

Keittiö ja pieni kerhohuone saivat remontissa lisäneliöitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *