Siirry suoraan sisältöön

Vanha pappila laitetaan myyntiin

Lemin kunnanhallitus on tehnyt alustavan päätöksen vanhan pappilan eli kunnanvirasto II:n laittamisesta myyntiin. Hallintojohtaja sorvaa parhaillaan myynti-ilmoitusta.

Kunnassa sorvataan ilmoitusta vanhan pappilan myymiseksi.

Hallintojohtaja Markku Peutere ei osaa vastata, miten myyntipäätös suhteutuu valtuuston periaatepäätökseen pitää talo kuntalaisten käytössä. Maanantaina tehty päätös on kuitenkin vasta asian valmistelua, ja vasta myyntipäätöstä tehtäessä asia tulee viimeistään puntaroitavaksi, hän muistuttaa.

Hän korostaa myös, että myyntiin laittaminen ei välttämättä merkitse myymistä, eikä tarjousten puntaroinnissa paras eurohinta suinkaan merkitse parasta tarjousta. Siksi myynti-ilmoituksen laatiminenkin on tarkkaa puuhaa ja ilmoitusta käsitellään vielä seuraavassa kunnanhallituksessa ennen kuin se julkaistaan.

Markku Peutereen mukaan lisämutkia vanhan pappilan kauppaan tekee myös se, että rakennus on samalla tontilla  terveysaseman  kanssa ja  niillä  on yhteinen piha.  Kaavasta ja maankäytöstä on myös kyse, kun talon  kohtaloa puntaroidaan. Myynnistä samoin kuin mahdollisesti siihen liittyvästä asemakaavan muuttamisesta päättää lopullisesti kunnanvaltuusto.

Hoppu ei ole tässä asiassa missään nimessä hyväksi, on hallintojohtajan kanta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *