Siirry suoraan sisältöön

Kellä kulta sillä jahtimakkaraa

Tiedättehän, mitä tarkoitetaan korvamadolla? Se on se radiosta tai muualta kuultu sävelmä, joka jää soimaan päähän joskus jopa päiväkausiksi. Eukkomamma sai viikonloppuna uuden korvamadon.

Sen madon sanat menevät näin: ”Piirakkaa makeaa, Karjalan Aa, jahtimakkaraa”. Mauri Antero Numminen ei lähde päästä, mutta ei niin väliksikään, sillä se tarttui Lemin musiikkijuhlien suurkuoron harjoituksissa. Kuoronjohtaja Jussi Mattilan johdolla 80 laulajaa tahkosi tätä kahvinjuonti- ja makkaransyöntilaulua ja yhdeksää muuta kahden päivän ajan, ja eukkomamma oli kuulolla.

Nyt olivat vuorossa toiset harjoitukset; ensimmäiset olivat kaksi kuukautta sitten. Silloin korvaan asettui ”Kellä kulta sillä onni”ja soi tosi kauan. Kun ei löytynyt parempaa sen tilalle tässä musiikin täyttämässä maailmassa.

Korvamadot kertovat, että luvassa on monipuolinen, hulvatonkin kuorokonsertti, joka lupaa viedä kuulijansa hurmioon. Kuka tykkää 60- ja 70-luvun vetävistä kappaleista ja kuoromusiikista, hänen on syytä ruksata allakkaansa heinäkuun viimeinen lauantai ja osoitteeksi Lemin koulukeskus. Ja vaikkei kuoroista niin piittaisikaan, niin kannattaa olla utelias.

Eteläkarjalaisista kuoroista koottu suurkuoro kokoontui viikonloppuna toisiin harjoituksiinsa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *