Siirry suoraan sisältöön

Kantturaniemi oli johtokeskus

Kantturaniemen historia on esillä Tapiolassa ensi torstaina pidettävässä esitelmä- ja keskustelutilaisuudessa. Tuolloin esitelmöi kenraalimajuri Heikki Holma Kantturaniemen historiasta aina sen perustamisvuodesta 1940 alkaen nykypäivään.

Kantturaniemi on Saimaan rannalle valtatie 13:n ja ja järven väliin vuonna 1940 rakennettu armeijan parakkikylä. Kannaksen Joukkojen Esikunta (KaJoKe) aloitti siellä kenraaliluutnantti K.L. Oeschin johdolla 28.6.1944 toiminnan, joka jatkui aina sodan loppuun asti. Tali- Ihantalan, Viipurinlahden ja Äyräpään-Vuosalmen taistelut johdettiin siis Lemiltä

Myös Marsalkka Mannerheim kävi Kantturaniemessä.
Suurin osa parakeista on purettu, mutta jäljellä on kymmenkunta taloa jotka ovat armeijan
kantahenkilökunnan kesäasuntoina.

Lemin Tapiolassa (Tapiolankatu 5) torstaina 5.5. klo 18 pidettävään tilaisuuteen on vapaa pääsy ja luennon lomassa Lemin Kotiseutuyhdistys tarjoaa kahvit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *