Siirry suoraan sisältöön

Parisataa lemiläistä äänestänyt jo ennakkoon

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on päässyt hyvään vauhtiin ja vauhtia jatkuneetiistaihin saakka. Kahtena ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä lemiläisistä äänioikeutetuista 180 antoi äänensä, mikä äänestysprosenttina ilmaistuna on 7,6.

Prosenttilukema on hieman alhaisempi kuin valtakunnassa keskimäärin – valtakunnan lukema oli torstain jälkeen 8,7. Naapurikunnista Savitaipaleella prosenttiluku oli jo 8,8 Luumäellä 8,0, Taipalsaarella 7,9. Lappeenrannassa mentiin reilusti yli valtakunnan keskiarvon 9,9 prosentin lukemalla ja Suomenniemelläkin jo 9,1 prosenttia äänioikeutetuista antoi ainoansa.

Kesälemiläinen Aapo Pekari nosti Helsingin äänestysprosenttia Espanjan Fuengerolassa keskiviikkona.

Perussuomalaiset nostattavat tunteita

Mediassa kohutusta gallup-suosiostako vai mistä johtuu se, että perussuomalaisten vaalimainoksia on tänä keväänä revitty edellisvaalejakin enemmän.

– Taipalsaarelta ja Suomenniemeltä tuli tietoa juuri, ja tilanne on sama monessa maalaiskunnassa, kertoo puolueen lemiläinen taloudenhoitaja Auli Kangasmäki. Hän sanoo, että siihen ei totu, vaikka se tuttua onkin.

Siitä, mikä taho PS:n mainoksia turmelee, ei puolueessa ole tietoa.

Auli Kangasmäen vaalikiireisiin on kuulunut niin mainosten jakoa Helsingin Haagassa kuin Etyjin vaalitarkkailuryhmän syyni yhdessä puoluesihteerin kanssa keskiviikkona.

– Delegaatio oli kuudesta maasta. Vähän he ihmettelivät, kun kysymykseen ”donators” (lahjoittajat) vastasin, että vain kahdelta olemme saaneet rahaa. Olemme köyhiä, mutta riippumattomia, Kangasmäki sanoo.

Kuinka köyhä puolue on jatkossa, ratkeaa sekin näissä vaaleissa; tuohan jokainen kansanedustaja tullessaan aimo summan puoluetukea.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *