Siirry suoraan sisältöön

Perussuomalaiset nousi kakkoseksi Lemillä

Perussuomalaiset saivat toiseksi suurimman kannatuksen lemiläisten äänestäjien keskuudessa 23,9 prosentin kannatuksellaan. Kärkipäikan piti edelleen keskusta 37,2 prosentillaan. Lemin ääniharavaksi nousi keskustan Ari Torniainen 309 äänellä.Perussuomalaisten kannatus nousi Lemillä peräti 15 prosenttia edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna, keskustan laski 8,3 prosenttia. Kolmanneksi suurin oli kokoomus 13,9 prosentillaan, missä siinäkin oli 5,8 prosentin lasku. Sosialidemokraattien valtakunnallinen torjuntavoitto toteutui myös Lemillä: 12,4 prosentin kannatuksessa oli vain 0,8 prosentin vähennys neljän vuoden takaiseen,

Vihreän liiton kannatus Lemillä oli 5,7 prosenttia ja kristillisdemokraattien 4,5. Vasemmistoliitollekin riitti vielä 1,5 prosenttia äänistä muiden jäädessä alle prosentin kannatukselle.

Marjo Huuhilo kakkosena henkilökohtaisissa äänissä

Lemin ääniharava oli keskustan lapppeentatalaisehdokas Ari Torniainen 309 äänellään. Lemin oma keskustalaisehdokas Marjo Huuhilo jäi toiseksi 132 äänellään. Kolmanneksi nousi kokoomuksen Jukka Kopra Lappeenrannasta 125 äänellä ja hänestä kahden äänen päässä oli sosialidemokraattien Anneli Kiljunen Lappeenrannasta.

Keskustan Kimmo Tiilikainen Ruokolahdelta ylsi nyt viidenneksi 117 äänellä, perussuomalaisten Jani Mäkelä Lappeenrannasta kuudenneksi 116 äänellä. Seuraavaksi suosituin oli perussuomalaisten Marja-Liisa Leppänen Lappeenrannasta 104 äänellä ja kahdeksantena saman puolueen kouvolalainen, myös savitaipalelaisena itseään mainostanut Reijo Tossavainen 75 äänellä.

Vihreän liiton lemiläisehdokas Risto Pietiläinen ylsi Lemillä yhdeksännelle sijalle 62 äänellään. Kymmenen kärkeen mahtuu vielä perussuomalaisten Pekka Peräkylä Lappeenrannasta 37 äänellään.

Eduskuntaan lemiläisten suosikeista pääsivät Torniainen, Kopra, Kiljunen, Tiilikainen ja Tossavainen. Heidän lisäkseen eduskuntaan Kymen vaalipiiristä valittiin kokoomuksen Jyri Häkämies, perussuomalaisten Jari Lindström ja Juho Eerola sekä sosialidemokraattien Sirpa PaateroJukka Kärnä ja Suna Kymäläinen.

Valituista 12 kansanedustajasta nyt peräti kuusi on Etelä-Karjalasta, tai kuusi ja puoli, jos Reijo Tossavaisen ”kaksoiskuntalaisuus” lasketaan.

Lemin vaalituloksista tarkemmin mm. oikeusministeriön vaalisivuilla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *