Siirry suoraan sisältöön

Politiikkaa tihkusateessa

Jos vaaliaikataulun muuttajat olivat sitä mieltä, että huhtikuussa on mukavampi kampanjoida kuin maaliskuun talvioloissa, niin pahasti erehtyivät. Keskustan Marjo Huuhilo ja Jouni Kemppi puhuivat koleassa tihkusateessa eläkeiän nostoa vastaan hampaat kalisten, nutut kosteina.

Jouni Kemppi ja Marjo Huuhilo jututtivat keskiviikkona kansaa Kouvon kaupan pihassa.

Uusia takkeja päällensä vetivät myös lemiläiset tukijoukot, sillä ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän sää ei todellakaan hemmotellut – pari astetta lämmintä, vuoroin vesi- ja tihkusadetta.

Mutta teltalla riitti kahvittelijoita ja rieskan ja leivän syöjiä, eikä ehdokkaiden tarvinnut olla yksin. Kampanjointia oli molemmilla takana jo kuukausi ellei kauemminkin, ja juttua on telttakokouksissa riittänyt asiasta jos toisestakin.

– Eläkeiän nostaminen on puhuttanut ja Portugalin ja muiden talouskriisi, ja sitten tietysti paikalliset kysymykset kuten Huhtiniemen rakentaminen, kertoi lappeenrantalainen Jouni Kemppi.

– Me vastustamme lakisääteisen eläkeiän nostoa, vaikka keskustassa ollaan toistakin mieltä, linjasi Marjo Huuhilo kaksikon kannan. Portugalin pankkien tukeminen ei heiltä saanut tukea myöskään.

Eläkeiän nostoa teltalla ihmeteltiin laajemminkin, kun jo ennen kuuttakymppiä moni joutuu töistä pois. Myös pelottelut siitä, että rahaa ei riitä eläkkeiden maksuun, tuntuivat oudoilta, kun eläkettä on vuosikymmeniä itselleen kustantanut.

Kansanedustajaehdokkailla alkaa loppukiri vaalikiertueissaan, sillä ennakkoäänestys alkoi tänään keskiviikkona ja jatkuu ensi tiistaihin saakka. Lemillä ennakkoäänestys tapahtuu pääkirjastossa. Kellonajat löytyvät kunnan sivuilta.

Varsinainen vaalipäivä on ensi viikon sunnuntai 17. huhtikuuta. Lemiläisten äänestyspaikkoina ovat pääkirjasto ja Kuukanniemen koulu.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *