Siirry suoraan sisältöön

Kesä toi torin ja muuttolinnut

Lemin kesätori avattiin värikkäästi lauantaina, vaikka sadepilvet roikkuivatkin taivaanrannassa. Ennen sateen ropinaa torille pyrähti kirjava joukko muuttolintuja Aapelin asemalta: oli joutsenia, pingviinejä, riikinkukko ja joku valkea leghornakin.

Pingviinit varjelivat muniaan matkalla Gröönlantaan tai jonnekin; valkealla leghornalla oli munia täysi kori.

Joutsenet pesivät kunnantuvan seinustalle, riikinkukko säikytteli rääkäisyillään ja M.A. Numminen säesti levyltä pesimäpuuhia pikkutuhmilla tai muuten vain sukkelilla lauluillaan. Lintuparvi herätti monet naurut ja ihmettelyt, vaikka Lemin torilla on monenlaista nähtykin. Kummasti vain estoista vapaimmat esitykset tuppaavat tulemaan Uimin suunnalta.

Pastellinsävyiset joutsenet piilottelivat helmoissaan kirjavia muniaan.

Oli Lemin torilla paljon muitakin ilonaiheita: oli uusia pöytiä letunsyöjille ja kahvittelijoille, minikokoinen pöytäkin varta vasten pienemmille tehtynä, runsaasti taimia taimenvaihtotorilla, ja paljon juttuseuraa. Muuttolintujen lisäksi ensimmäiset mökkiläisetkin olivat jo Lemille löytäneet.

Liisa Saira ja Liisa Haiko myivät arpoja toritoiminnan edelleen kehittämiseksi.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *