Siirry suoraan sisältöön

Lintuturisteja Nuorajärvellä

Lemin Nuorajärvi on ollut tänä keväänä lintuharrastajien suosiossa. Järvelle tullaan Lappeenrannasta ja Savitaipaleelta saakka katselemaan pesiviä vesilintuja ja kahlaajia sekä harvinaisuuksia, joita on nähty paljon.

Toukokuun lopulla järven ylitti käärmekotka, joka nähtiin myös Ylämaalla matkalla takaisin rajan yli. Myös sitruunavästäräkki houkutteli väkeä paikalle. Viime kesänä Nuorajärvellä nähtiin jalohaikara.

Kyläläiset seuraavat järven tapahtumia tarkkaan ja he ovat järjestäneet rannalle havaintovihkolaatikon. Havaintoaineisto auttaa järven suojelemisessa.

Toinen Lemin tarkkaan seurattu lintupaikka on Urolanlahti ruskosuohaukkoineen ja kaulushaikaroineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *