Siirry suoraan sisältöön

Naisten taidetta Mäntyperän kamarissa

Kolmen naisen monipuolinen kesänäyttely Mäntyperän kamarissa Savitaipaleen Survajantiellä pystytetään ja avataan jo toukokuun viimeisenä sunnuntaina. Esille tulee niin maalauksia kuin käsitöitäkin.

Milja Markku (vas.) oma maalaus edessään, Arja Touralla omansa ja sylissä Taru Järvimiehen eläkeläisnukkepari.

Heituinlahtelainen Milja Markku tuo näyttelyyn ainakin öljyvärimaalauksia sekä pölypastellitöitä. Taideharrastuksen hän aloitti aikanaan naapurin houkuteltua hänet posliinimaalauksen pariin. Sitten lapset ostivat maalaustelineen, jonka hän pani piiloon, ajatteli, ettei hänestä maalaamaan kuitenkaan ole.

Nyt hän on kuitenkin maalausta harrastanut kymmenisen vuotta Savitaipaleen kansalaisopiston maalauspiirissä Petri Halttusen opastuksella, ja harrastus on vienyt mukanaan. Huovutus on monen muun tekniikan lailla ollut mieleistä.

Heituinlahden Niinimäestä lähtöisin oleva, nykyään lappeenrantalainen Arja Toura on opiskellut taidetta samassa kansalaisopistossa saman opettajan johdolla. Tavallisesti matkat keskuspaikoille päin tuntuvat lyhyemmiltä kuin matka toiseen suuntaan, mutta tämä entinen kaupan alan nainen on mielellään kulkenut kaupungista entiselle kotiseudulleen harrastamaan jo kymmenen vuoden ajan. Hänellekin öljyvärityöskentely on mieluisinta, mutta näyttelyssä nähdään myös muunlaisia töitä.

Taru Järvimies on kotoisin Varkauden Kangaslammilta, mutta savitaipalelaistunut miehen suvun myötä. Hän on vielä työelämässä mukana kaupan alalla ja asuu Lappeenrannassa, mutta on kesätuttu Savitaipaleen toreilla ja turuilla.

Tarun sormet ovat syyhynneet ompelutöihin jo pikkutytöstä – jossain vaiheessa kaikenlaisia kasseja ja pusseja syntyi kuin liukuhihnalta, ja nyt löydettyään norjalaisia käsityökirjoja hän innostui nuken tekoon. Näyttelyyn hän tuokin kassien lisäksi pehmoisia enkelinukkeja, hellyttäviä eläinhahmoja ja herttaisia mummo- ja pappanukkeja, jotka ovat myynnissä. Hän myös tilauksesta tekee juuri sellaisen nuken kuin asiakas haluaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *