Siirry suoraan sisältöön

Soppatykki aseena Mäntyperän taistelussa

Valtakunnallinen Tornien Taisto toukokuun seitsemännen päivän aamuna keräsi tänä vuonna jälleen reilut 320 tornia leikkimieliseen kisaan, jossa 3-8 hengen joukkuein kilpailtiin siitä, ketkä aamuviidestä kello yhteen iltapäivällä saivat listoilleen eniten lintulajeja.

Mäntyperän tornista nähtiin 48 eri lintulajia.

Mäntyperän Luontopisteen torni on ollut mukana jo kymmenen vuotta – ja aina kuuman keiton ja pullakahvien voimin. Siksipä joukkueen nimikin on ”Soppasirkut”. Metsäisessä maastossa ei voi kuvitellakaan pärjäävänsä parhaille lintupaikoille, mutta aina jotain mukavaa ja ihmeellistä näkee ja kokee.

Tämän kevään parasta antia järjesti jälleen hiirihaukkapari, jonka lempimis- ja pesintäpuuhia sai seurata aitiopaikalta. Kaunis ja kuulakas sää ei juuri muuttoon lintuja houkutellut; joitakin hanhia, kalatiira ja tunnistamattomia pikkulintuja taivaalla, paikallisia joutsenia, kurkia ja sorsalintuja sekä lukematon määrä rastaita, tiaisia ja peippoa – katseltava kuitenkin koko ajan.

Lopputulokseksi saatiin 48 lajia, joka jäi edellisvuoden ennätystuloksesta neljä lajia. Sijoitus kisassa oli 280:s, taakse jäi vielä reilu 50 joukkuetta, joista puolenkymmentä ei nähnyt ainuttakaan lintua! Mutta ensi vuonna päätettiin Mäntyperällä parantaa – tietenkin. Ehkä silloin tälle syrjäiselle tornille löytävät myös runsaat vierailijajoukot, vaikkapa keiton ja pullakahvin houkuttelemina!

Mäntyperän tornissa taisteltiin jo kymmenennen kerran.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *