Siirry suoraan sisältöön

Amali ja muut kutsuvat kesäteatteriin

Vilkas kesäteatterisesonki maakunnassa ja sen liepeillä on käynnistymässä. Ensimmäisten joukossa vauhtii pääsee ”Amali ja aikamiespojat! Savitaipaleen Hakamäellä Välijoen nuorisoseuran esittämänä.

Amali ja aikamiespojat valloittavat Hakämäen heti juhannuksen jälkeen.

Eero Schoderuksen kirjoittaman ja Johanna Juslinin ohjaaman Amalin ensi-ilta on torstaina 30. kesäkuuta. Näytöksiä on kalenterissa kaikkiaan kahdeksan, viimeinen niistä 17. päivänä heinäkuuta. Tarkemmat tiedot näytelmästä nuorisoseuran omilta nettisivuilta.

Jo kahta päivää aiemmin, tiistaina 28. kesäkuuta, saa ensi-iltansa Aholan nuorisoseuran hupailu ”Hirveät paineet ja kauhee pulssi”, jonka on käsikirjoittanut Seppojuhani Ruotsalainen ja ohjannut Antti Riikonen. Aholan kesäteatteri löytyy Joutsenon – vai pitäsikö sanoa Lappeenrannan –  ja Imatran rajalta.

Lappeenrannan linnoituksen kesäteatterille voi ennustaa tänä kesänä yleisömenestystä, sillä Aleksis Kiven ”Nummisuutarien” Eskona nähdään televisiosta tuttu Riku ”Munamies” Nieminen. Toisessa pääosassa on niin ikään televisiossa paljon nähty Raimo Grönberg,

Jukka Keinosen ohjaus saa ensi-iltansa heinäkuun 2. päivänä, ennakkonäytös on päivää aiemmin. Näytelmää esitetään elokuun alkuun saakka.

Mäntyharjussa on tarjolla kaksi kesäteatteria. Koirakiven kesäteatterissa nähdään Nopolan sisarusten ”Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset” 28. kesäkuuta alkaen. Mäntyharjun kesäteatterissa taas kerrotaan iskelmätähti Kake Randelinin elämästä Ritva Sarkolan näytelmässä ”Kirje kotiin” 3. heinäkuuta alkaen.

Kesäteatterista innostunut voi laajentaa rinkiään vielä hieman. Näytöksiä löytyy mm. Imatran Kruununpuistosta, Imatran Asemapaikalta, Ruokolahdelta, Parikkalasta, Ristiinasta ja Simpeleeltä.

Lemillä ei kesäteatteria nähdä, mutta jo marraskuussa on tulossa ensi-iltaan Tapiolaan Hilja Valtosen ”Vaimoke” Lemin nuorisoseuran esittämänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *