Siirry suoraan sisältöön

Liisa Junnosen 45 vuoden työputki päättyi

Piirua vaille 46 vuotta kertyi kunnallista palvelua osaston sihteeri Liisa Junnoselle, jonka läksiäiskahveja juotiin keskiviikkona Lemin kunnantalolla. Junnosen työpaikka oli kaikki vuodet kirkomäellä, milloin missäkin kunnantalossa, mutta työnantaja vaihtui loppusuoralla Lemin kunnasta sosiaali- ja terveyspiiri Eksoteen.

Liisa Junnonen kahviteltiin eläkkeelle kunnantalolla keskiviikkona.

 

– Silloin kun aloitin, kunnassa oli vain neljä ja puoli työntekijää. Puolikas oli Taipalsaaren kanssa yhteinen rakennusmestari, Liisa Junnonen kertoi.

Aloituspäivä oli 13:s syyskuuta 1965, ja töihin kuntaan tuli 17-vuotias Liisa Sinkko.

– Hame oli päällä ja pelosta vapisin, muisteli läksiäisiään valkoisissa farkuissa juhlinut ”eläkemummo”.

Hyvästelijöinä olivat työkaverit niin kunnan kuin Eksotenkin puolelta. Vuorossa kunnan keskusarkistonhoitaja Paula Heiskanen.

Kahvikekkereihin tulivat niin nykyiset kuin entisetkin työkaverit, joten opastusta eläkepäivillekin tuli sieltä ja täältä.

Tuskin Liisa Junnonen ohjeita tarvitsi; suunnitelmat olivat ainakin seuraaviksi päiviksi selvät: ensin lepoa ja perhe-elämää, sitten perjantaina Jalkosalmeen Korsuorkesteria kuuntelemaan.

Liisa Junnosen läksiäiset olivat siitä erikoiset Lemin kunnassa, että päivänsankarista kertovaa kronikkaa ei kuultu ollenkaan – kronikan teko kun oli iät ja ajat juuri Liisa Junnosen tehtävä.

Mutta ilman runoja ei sentään Liisa Junnonen työpaikkaansa hyvästellyt: ohjelmistossa oli Arja Tiaista, Juhani Peltosta ja Heikki Hietamiestä. Ja oli myös runo mustasta lampaasta.

Liisa "Päkä" Junnonen lausui runoja mm. mustasta lampaasta.

 

Avainsanat:

2 kommenttia artikkeliin “Liisa Junnosen 45 vuoden työputki päättyi”

  1. erkki lintunen

    Onnellisia eläkepäiviä Liisalle! Tapasin Juhan kuoron juhlien aikana. Näytti voivan hyvin. Syy paljastui edellä olevasta jutusta. Terv. E.L.

  2. Liisa Junnonen

    Mukavaa, kun entinen naapuri on kiinnostunut Lemin kuulumisista. Eläkepäivät sujunevat harrastusten ja lastenhoidon merkeissä.
    Teveisin Liisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *