Siirry suoraan sisältöön

Taivaalta pudonnut aurinko – Mirandan tarina

Oli hyvin kaunis päivä. Korkealla taivaalla pilvilapset leikkivät pallolla ja aurinko hymyili tyytyväisenä. Kuu oli tosi ärtynyt. Yksi pilvilapsista yritti saada pallon kiinni, mutta pallo kimposi pilvilapsesta aurinkoon päin…hups! Oho! Voi ei!…ja aurinko tippui taivaalta… Kuu naureskeli vahingoniloisena: ”Hah, hah, nyt voi olla aina yö.” Jonkin ajan kuluttua aurinko kohtasi kissan. ”Voitko auttaa minut takaisin ylös?” Aurinko kysyi, ja kissa suostui: ”Tietysti”.

Kissa kutsui paikalle ystävänsä papukaijan ja pupun. He keksivät, että papukaija voisi lennättää auringon takaisin ylös. Mutta papukaija ei pystynyt lentämään korkealle, koska sen siipi oli kipeytynyt liiallisesta lentämisestä.

Sitten pupu päätti hypätä aurinko kainalossaan ylös, mutta pupun käpälässä oli jännetulehdus eikä se jaksanut hypätä tarpeeksi korkealle. Onneksi kissa keksi, että he voisivat kiivetä kerrostalon katolle ja asettua päällekkäin ja yhteisvoimin laittaa auringon taivaalle.

He kipusivat kerrostalon katolle ja muodostivat tornin… mutta torni kaatui heti! Jossain kaukana näkyi pieni pilvilaiva. Kissa, pupu ja papukaija ihmettelivät pilvilaivaa, joka oikeasti oli iso pilvi. Aurinko hurrasi ja hyppäsi pilven kyytiin ja antoi pupulle, papukaijalle ja kissalle palkkioksi avusta ison auringonsäteen.

MIRANDA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *