Siirry suoraan sisältöön

Kirkkokuorolle Lemin kello

– Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, saattoi Lemin kirkkokuoron puheenjohtaja Sinikka Komi sanoa ottaessaan sunnuntaina vastaan Lemin kunnanhallituksen sille myöntämän Lemin kellon. Kymmenes kello oli kiitos 120-vuotiaan kirkkokuoron työstä lemiläisen veisuuperinteen ylläpitäjänä ja samalla Lemin kulttuurimaineen kohottajana.

Sinikka Komi esitteli Lemin kelloa aurinkoisella kirkkopihalla musiikillisen jumalanpalveluksen jälkeen.

– Lemi on noussut arvostetun kulttuuripitäjän asemaan paljolti veisuun myötä. Harrasta, herkkää, pontevaa ja omaperäistä veisuuta ovat jo vuosikymmenien aikana saaneet kuulla oman kirkkokansan lisäksi lukemattomat radion kuuntelijat ja television katsojat aina ulkomaita myöten, totesi kunnanhallitus saatesanoissaan, jonka sen puheenjohtaja Eija Sinkko lausui kelloa luovuttaessaan.
– Kiistatonta on, että Lemi ja lemiläiset tunnetaan, tiedetään ja muistetaan yläilmoihin soivista virsistään. Tästä saamme olla
ylpeitä maanläheisempien suussa maistuvien tavaramerkkien, särän ja potoatin ohella. Näihin on moni muukin koko pitäjää koossa pitävä asia voinut rauhassa nojata ja kehittyä, muistuttaa kunnanhallitus.
– Lemin kirkkokuoro edustaa sitä käytännön työrukkasta, jota pitävään käteen tunnustuspalkinto ”Lemin kello” olisi ollut aihetta jo paljon aikaisemmin antaa tunnustukseksi ja kiitokseksi Lemin kestävästä ja hyvästä kulttuuripitäjän maineesta, perusteluissa myönnetään.
– Aina ei muista kirkkokuoron harjoituksiin lähtiessään ajatella, että on lähdössä säilyttämään Lemin kulttuuriperintöä, mutta siitäkin siinä kyse on, myönsi Sinikka Komi vastauspuheenvuorossaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *