Siirry suoraan sisältöön

Nopea tietoliikenne kiinnostaa lemiläisiä

Vielä voit vaikuttaa internet-yhteyksiesi saatavuuteen! Etelä-Karjalan kunnissa on parasta aikaa käynnissä kysely kuntalaisille ja vapaa-ajan asukkaille nopeiden tietoliikenneyhteyksien tarpeista.

Kysely löytyy kuntien nettisivulta, maakuntaportaali eKarjalan etusivulta ja osoitteesta www.satamegaa.fi Kyselyyn oli viikon alussa  Savitaipaleella vastannut 51 henkilöä, Lemillä 160 henkilöä, Taipalsaarella 47 henkilöä ja Suomenniemellä 28 henkilöä. Vastaajamäärä voisi olla huomattavasti suurempikin, toteaa projektipäällikkö Heli Pajuvirta Tietomaakunta eKarjala Oy:stäa.

– Etenkin maaseudun yrittäjät ja ne, jotka haluaisivat tehdä etätöitä mökiltään tai kotoaan haluavat nopeat yhteydet pikaisesti. Jos nopeita yhteyksiä tarvitsee, nyt kannattaa olla aktiivisena ja vastata kyselyyn, sillä kunnat päättävät vastausten perusteella, lähtevätkö he viemään asiaa eteenpäin, Pajuvirta  sanoo.

Kyselyn väliraportti kertoo, että alueen kuntien asukkaat tarvitsisivat nopeita yhteyksiä myös viihdepalveluihin, ajanvarauksiin, pankkipalveluihin ja liikkuvan kuvan katsomiseen. ”Kaikenlainen asiointi ja kaupankäynti lisääntyy internetin kautta jatkuvasti. On erittäin tärkeää, että yhteydet toimivat nopeasti ja luotettavasti.”, eräs savitaipalelainen vastaaja toteaa.
”Varsinkin yritystoiminnalle hyvä yhteys on jokseenkin välttämätön että sitä voisi työskennellä myös syrjäseuduilla. Tietysti myös opiskeluun ja vapaa-aikaan yhteyksiä tarvitaan entistä enemmän. Hyvä nettiyhteys alkaa olla sellainen perusasia mikä saisi olla tasa-arvoisesti kaikilla”, taipalsaarelainen vastaaja sanoo.

Kyselyyn voi vastata heinäkuun puoleen väliin saakka.