Siirry suoraan sisältöön

Lemiläiset jatkosodassa

Lemin Kotiseutuyhdistyksen sotahistorian luentosarja saa jatkoa, kun everstiluutnantti (evp) Teemu Okko luennoi sunnuntaina 4.9.2011 klo 14.00 Lemin Tapiolassa (Tapiolankatu 5, Lemi) aiheesta lemiläiset jatkosodassa.

Jatkosota käytiin Suomen ja Neuvostoliiton välillä 25.6 1941- 19.9.1944. Suomen rintama oli jaettu saksalaisten ja suomalaisten joukkojen kesken siten, että suomalaiset olivat vastuussa eteläisestä rintamasta ja saksalaiset Lapin rintamasta.

Aluksi suomalaiset joukot menestyivät ja etenivät pitkälle Neuvostoliiton puolelle. Asemasotavaiheen jälkeen, ankarien ja voitokkaiden torjuntataisteluiden seurauksena sota päättyi vuonna1944. Suomen osalta aselepo astui voimaan 4.syyskuuta kello 07.00. Neuvostoliitto lopetti vasta vuorokautta myöhemmin 5.syyskuuta.

Teemu Okon esitelmässä kuullaan lemiläismiesten osallistumisesta taisteluihin ja erityisesti ns. ”lemiläiskomppanian” matkasta sotaan ja takaisin.

Luento kestää noin tunnin ja on avoin ja kaikille sotahistoriasta kiinnostuneille. Lemin Kotiseutuyhdistys tarjoaa perinteisesti pullakahvit.

Lemi sai kannettavaksi raskaan taakan viime sodista:Talvisodassa 35 ja jatkosodassa 99 uhria.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *