Siirry suoraan sisältöön

Neliääninen virsi vireäksi

Lemin seurakunta on saanut Leader-rahoituspäätöksen esiselvityshankkeelle, jolla pyritään elvyttämään neliäänistä veisuuta ja erityisesti juurruttamaan se lasten ja nuorten taidoksi ja iloksi.

Yhteistyökumppaneiksi kaksivuotiseksi tarkoitettuun varsinaiseen hankkeeseen on kaavailtu mm. Lemin kouluja ja Lemin musiikkijuhlia. Myös kunnan ulkopuolisia toimijoita ja osaajia on tarkoitus käyttää virren saamiseksi vireäksi.

Hankekoordinaattorina toimii lasten ja nuorten erityisohjaaja Hanna Räsänen, joka on tehnyt seurakunnallista lapsi- ja nuorisotyötä ja suunnitellut ja toteuttanut lukuisia poikkitaiteellisia nuorten projekteja.

Kesäkuun loppuun saakka kestävän esiselvitystyön aikana luodaan virsihankkeelle toimintatapa, jossa virsilaulun edistämiseen otetaan kolme näkökulmaa: neliäänisen veisuun tunnettuus paikkakunnalla, maakunnassa ja valtakunnallisesti, paikalliskulttuurin vaaliminen koululaisten keskuudessa yhdessä koululaitoksen kanssa sekä veisuuharrastuksen lisääminen kouluttamalla paikkakuntalaisia vastuuveisaajiksi.

Varsinaisen hankkeen ajalle Hanna Räsänen on suunnitellut mm. koulujen työpajapäiviä ja muita toimintapäiviä, joissa veisuu tehdään kiinnostavaksi ja tutuksi. Musiikkijuhlilla voisivat nuoret veisaajat tavalla tai toisella myös olla mukana.

Esiselvityshanke toteutetaan Leader-rahoituksella Länsi-Saimaan kehittämisyhdistyksen kautta. Esiselvityshankkeessa Leader-raha kattaa 90 prosenttia kustannuksista, seurakunta vastaa kymmenestä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *