Siirry suoraan sisältöön

Oi ihana arki ja elokuu

Elokuu on aina ollut eukkomamman parasta kesää – kuulakkaita päiviä, harvemmin hellettä, viljapeltojen keltaista, aavistusta syksystä. Mutta nyt elokuu tuli yllättäen. Kun eukkomamma istui terassilla juhlistamassa musiikkijuhlien päätöstä, tuli leijonalauma ja pudotti tolpista juhlajulisteet. Juhlakuu loppui ja alkoi arki.

Monica Groopit otettiin sunnuntai-iltana alas tolpista kuin osoituksena, että musiikkijuhlat päättyivät.

Mezzosopraano Monica Groop oli lievästi hämmentynyt saavuttuaan Lemille ja löydettyään kasvonsa jokaisesta lyhtytolpasta. Vaikka häntä olikin asiasta varoitettu, yllätys se kuitenkin oli – miellyttävä enimmäkseen. Mutta se kuulemma pani aristelemaan, että uskaltaako kauppaan mennä, kun jokainen katsoo perään tunnistaen…

Juliste oli tehtävänsä tehnyt – juhlien päätöskonsertti oli koko tapahtuman suosituin, ja siihen tultiin matkojenkin takaa. Eikä kukaan pettynyt.

Taiteilijoilta tullut palaute on ollut pelkästään myönteistä, lemiläisiä imartelevaa. Kannattaakin iloita siitä, että monet mantereet matkanneet laulajat ja muusikot ovat aidosti ilahtuneet lemiläisestä tavasta tehdä musiikkijuhlia ja pitää vieraitaan hyvänä.

Joukon nuorin, kitaristi Olli Hirvonen, puolestaan oli vasta lähdössä maailmalle, vuodeksi New Yorkiin. Lappeenrantalaisesta helsinkiläistynyt muusikko oli itse asiassa jo toista kertaa Lemillä soittamassa. Edellinen oli kaksi vuotta sitten Lemin seurakunnan virsipäivässä. Nytkin keikka osui virsipäivälle, mutta tällä kertaa baariin.

Se, että Hirvonen oli Lemillä ennenkin soittanut, ei ollut ihan sattumaa. Onhan hän Lemin entisen kanttorin Pekka Pinolan tyttärenpoika.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *