Siirry suoraan sisältöön

Vanhoja ryijyjä esillä Hyrkkälässä

Savitaipaleen Hyrkkälän Erämiesten majallla elientisellä koululla oli sunnuntaina näyttely ”Miten mummo ennen kodin seinät somisti, miten nyt”.

Näyttelyn vanhin ryijy (vasemmalla) oli 1900-luvun alusta. Kuva: Terttu Kultanen.

Monenkokoisia seinän koristeita.

 

 

 

Näyttelyssä oli esillä myös huoneentauluja.

Illalla oli vielä runo- ja musiikki-ilta, jossa esiintyivät Seppo Heiskanen, Leena Hurskainen, Tuula Heiskanen ja Ritva Kontunen. Maanantaina oli vuorossa Eläkeyhdistyksen yhteislaulut.

Runo- ja musiikkiesitys kuului illan ohjelmaan.

3 kommenttia artikkeliin “Vanhoja ryijyjä esillä Hyrkkälässä”

 1. Hei!

  Onko tuosta oikeanpuoleisesta ryijystä tietoa. Mallinimi, vuosi?

 2. helena hautamäki

  Hei!

  Katselin ryijy-hakusanalla kuvia kun itse olen par’aikaa suunnittelemassa ja kutomassa pikkuryijyjä 25×25 kokoa. Hämmästyin kun tuli vastaan tuo oikean puoleinen ryijy. Äidilläni (91 v) on seinällään kyseinen ryijy nimi oli muistaakseni ”seitti” tai ”ristilukki”. Äitini valitsi tämän 60-luvulla autolla kiertävältä kauppiaalta silloisessa Jyväskylän mlk:ssa nyt on Jyväskylää. Maksoi muistaakseni 800 mk.

 3. Tuula Järvinen

  Omistan myös kyseisen Seitti- ryijyn. Ostin sen 60- luvulla kiertävältä kauppiaalta täällä Tampereella. Tulivat kaupittelemaan silloiselle työpaikalle. Maksoin muistaakseni jonkun päälle 400mk.Ryijystä en ole löytänyt oikein mitään tietoa mistään ja suunnittelijaa etsin nytkin. Tiedosta kiitollinen. Kauppiaat olivat Pohjanmaalta jostain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *