Siirry suoraan sisältöön

Voi tuijaparkaa!

Tämän kesän sato näyttää saralla jos saralla hyvältä. Viinimarjasato ainakin eukkomamman puutarhassa oli parempi kuin aikoihin ja eukkomamman maija porisee parhaillaankin. Ehdinpä ennen räkättirastaita, jotka ovat tontin laidalla jo pitäneet äänekästä neuvonpitoaan siitä, kuinka sato jaetaan.

Mutta eniten eukkomamma on ihmetellyt pihatuijan riehaantumista käpytuotantoon. Noin 20 kesää nähnyt ikivihreä ei ikinä ole tuottanut sellaista satoa kuin tänä kesänä. Vihreitä pampuloita ovat oksat niin täynnä, että ”neulasia” ei enää meinaa sekaan mahtua, ja oksat taittuvat alaspäin taakkansa painosta.

Ennustaakohan se lumista vai lumetonta talvea?

Taakkansa kullakin, myös pihatuijalla.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *