Siirry suoraan sisältöön

Dominokakku on pehmeä herkku

Maukkaat dominokeksit soveltuvat erinomaisesti myös leivontaan ja juustokakkujen aineksiksi. Tästä versiosta tuli ihanan pehmeä ja kevyt. Maku oli melko mieto, sokeria olisi saanut ainakin omasta mielestäni olla enemmänkin.

Kun dominokeksejä käyttää pohja-aineksena, rasvan kanssa kannattaa olla maltillinen. Keksien oma täyte nimittäin jähmettää pohjaa jääkaapissa jo melko paljon. Rasvan voi halutessaan jättää ihan kokonaankin pois. Tuota vaniljakastiketta kannattaa ehdottomasti käyttää dominokeksien kanssa, maut sopivat täydellisesti yhteen.

Pohjaan käytin yhden pötkön dominokeksejä ja 50 g voita. Täyte koostuu maustamattomasta tuorejuustosta (250 g), vaahtoutuvasta vanilja­kastikkeesta (2 dl), vaniljasokerista (3 tl), liivatelehdistä (3 kpl) sekä kuumasta vedestä (2 rkl). Päällä vielä murusteltuja dominokeksejä. Hyvää oli!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *