Siirry suoraan sisältöön

Eskot saatiin samaan kuvaan

Lemin kunniankansalaiset Eskot ovat säilyttäneet pellavapaitansa vuosienkin takaa. Se huomattiin maanantai-iltana, kun Eskot kokoontuivat joukolla museotuvalle kertomaan Esko-kokemuksiaan toisilleen. Samalla saatiin historiallinen yhteiskuva: kymmenen Eskoa samassa potretissa.

Kymmenen Eskoa samassa kuvasa: eturivissä vasemmalta Pirjo Nykänen, Raija Buuri, Pentti Pekkanen, Riitta Järvinen ja Kaija Lankia, takana Juha Junnonen, Irma Hietamies, Matti Huttunen, Leena Halme ja Anneli Lattu. Kuvan otti Siru Liljander.

Kymmenen Eskon ajoittaminen samaan hetkeen ei ollut ihan helppoa, mutta kuva onnistui kuin onnistukin ja kahvihetki säräleipien ja täytekakun kanssa. Kakun tarjosi Pentti Pekkanen maanantaille osuneen syntymäpäivänsä kunniaksi.

Myös yhdettätoista Eskoa muistettiin. Illan päätteeksi käytiin jättämässä ruusu Mauri Kuiton haudalle.

Yhteisiä tapaamisia on luvassa lisääkin. Jo lokakuussa Eskot kohtaavat maakunnan muut ”merkkihenkilöt” Lappeenrannan Linnoituksessa, jonka nykyinen Isäntä, keittiömestari Ulla Liukkonen on kutsunut kaikki koolle makupalojen merkeissä.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *