Siirry suoraan sisältöön

Karhukin nousi keskusteluun

Lemin karhuvahingot ja -jahti nousivat myös keskusteluun järjestöparlamentin keskiviikkoisessa kokouksessa. Kari Haikon mielestä ihmiset ovat liian hitaita ilmoittamaan tekemistään havainnoista, jotta niistä olisi hyötyä metsästäjille.

Metsästäjät eivät ainoastaan jahtaa karhuja, vaan heitä on käytetty myös niiden hätistämiseen pois asutuksen liepeiltä. Viime aikoina havaintoja on tehty kirkonkylän liepeillä liikkuvasta, ilmeisen isokokoisesta karhusta.

– Karhuhavainnot tulee ilmoittaa heti eikä vasta päivien päästä metsästysseurojen suurpetoasiamiehille, opasti Haiko, joka itse on sellainen Kytölän Eräveikoissa. Asiamiesten nimet ja numerot löytyvät Lemin kesä – esitteestä ja tulevat myös syksyn esitteeseen.

– Mutta jos karhu liikkuu asutuksen lähellä ja siitä on vaaraa ihmisille, pitää soittaa suoraan 112-hätänumeroon, Haiko jatkoi. Hätäkeskuksessa eivät kaikki päivystäjät ole hänen mukaansa toimineet karhuasiassa asiallisesti, vaan karhuongelman vähättelyä on esiintynyt.

Kari Haikon omissa tilastoissa Lemillä on häirikkökarhu: toistakymmentä revittyä mehiläispesää ja revittyjä rehupaaleja. Riistakamerakuvia karhusta on olemassa, mutta nyt on kyseinen kamerakin rikki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *