Siirry suoraan sisältöön

Kirjava tuottaa uutta satoa

Huttulan suunnalla kesiään viettävä Markku Hämäläinen puolisoineen oli viime syksynä onnekas pariskunta. Molemmat voittivat maalaismarkkinoilla järjestetyssä arvonnassa pussukallisen Lemin kirjavan siemeniä. Tänä kesänä ne tuottivat satoa, ja hyvän sadon tekivätkin.

Lemin kirjava kasvoi hyvin kahdessa eri paikassa. Kuva: Markku Hämäläinen.

– Keväällä niistä istutettiin maahan kahteen eri paikkaa 35 siemenpotattia. Nyt on sato on nostettu maasta. Tuloksena kuvan pari laatikollista sekä ensi kevään siemenpotatit – 40 kappaletta – jotka on jo otettu erilleen, ja kaikkein pienimmät, jotka on heitetty pois, Hämäläinen kertoo.

Melko mukavan kokoista ja lukumäärältäänkin satoisaa tämä lajike, hän toteaa.

Mitenköhän on mahtanut kirjava kasvaa muilla levinnäisyysalueillaan? Tietoja otetaan vastaan tänne Lemin Kirjavaan, jonka omat ruukku- ja kukkapenkkiviljelmät ovat vielä ylös nostamatta.

1 kommentti artikkeliin “Kirjava tuottaa uutta satoa”

  1. Helsinkiläiset huippukeittiömestarit ovat varmasti mielellään sekä laadukasta Punasta että vieläkin mieluummin kirjavaa hyvää Kirjavaa omiin kokeiluihinsa ja pikaisesti ruokalistoilleenkin. Hans Välimäki kutsuu Punasta ”maailman parhaaksi perunaksi” ja testeissä Kirjava on ollut vielä parempi, eli Suomen paras. Älkää antako lemiläisten perunoiden hävitä,kun ne voidaan saaada näyttävästi esille ja nostamaan koko kunnan kuvaa! Pistäkää viestiä, luomme puolestanne ilmaiseksi yhteyksiä huippuravintoloihin! Vinkatkaa myös minne minun kannattaa olla yhteydessä. Terveisin Christer Lindgren, Puhtaiden makujen puolesta, ruokakirjailija. PS. Teemme juuri kirjaa maatiaisruoasta, ja Lemin perunoille on tilaa varattuna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *