Siirry suoraan sisältöön

Mikonlahden ranta matkailulle?

Lemin järjestöparlamentti tarttui keskiviikkona ajankohtaiseen aiheeseen, kun se keskusteli Kai Hakalan kokoamasta matkailumuistiosta. Mikonlahden ranta-alueen eli Kolhoosi-tilan käynnistyvän kaavoituksen tulisi muistaa myös matkailu.

Matkailuselvityksessä uimalan alueesta halutaan kehittää satama vierasvenelaitureineen ja risteilylaitureineen. Parkkialuetta olisi laajennettava myös bussien tarpeisiin ja uusi peliareena esimerkiksi pienoisgolfille toisi lisää elävyyttä, Hakala kumppaneineen visioi.

Keskusteluissa Markku Pesari nosti esiin matkailuautojen ja -vaunujen yöpymispaikan puutteen. Matti Huttunen arveli, että Mikonlahteen voisi vaikka kymmenelle autolle parkkipaikan järjestää. Tila uimalan ja Kippurasarven välillä ei tuohon kaikkeen riitä, joten Kolhoosin rantaa toiminnoille tarvitaan enemmänkin, keskusteluissa tuumattiin.

Satamaakin kiireellisemmäksi matkailua palvelevaksi hankkeeksi parlamentissa nousi yleisö-wc:n saaminen torin ja kirkon tuntumaan. Mahdollisesti sen saisi mahtumaan kunnan rakenteille tulevan varastokatoksen yhteyteen; maisemallisesti eikä hygieniankaan takia se ei torimännikköön sovi.

Myös Jalkosalmen hienon ranta-alueen parempaa hyödyntämistä parlamentissa toivottiin. Sinne sopisi vaikkapa elokuun lopun iltatapahtuma, pohti vapaa-aikasihteeri Sirkka Liljander.

Yksi selkeä päätöskin kokouksessa tehtiin: ensi kesänäkin on maalaismarkkinat, ja niiden päivämäärä on 18. elokuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *