Siirry suoraan sisältöön

Uusi varasto nousi harjaan

Vaikka terveysasemahanke Lemillä onkin vastatuulessa eikä budjetoitu rakentaminen ole päässyt alkuun, ei kunnan rakennusrintamalla ihan hiljaista sentään ole. Kunnantalon uusi pihavarasto nousi tällä viikolla pystyyn kuin varkain.

Vielä keskiviikkona aamupäivällä varastosta puuttui katto, mutta ei enää. Kuva: Pentti Pitkänen.

Historiallisen keltaisen varastorakennuksen tilalle pystytetty uudisrakennus on tarkoitettu roskakatokseksi ja varastorakennukseksi, jonne lumikolien lisäksi mahtuu ehkä myös torin kalustusta. Mutta yhtä se jäi vaille: huussia, joka vanhassa oli, ja jonka puute on päättyneenä kesänä monia tori- ja tapahtumakävijöitä ikävällä tavalla vaivannut.

Mutta jos terveysasemaa kunnan päättäjien keskeisen ristivedon ilmapiirissä ja Eksoten nihkeän kannan varjossa ei sitten kuitenkaan rakenneta, jotain kuitenkin rakennettiin tänäkin syksynä.

Lemin Kirjavan uteluihin uuden terveysaseman tarpeellisuudesta on tätä kirjoitettaessa vastannut 46 lukijaa. Heistä vain yhdeksän henkeä eli 20 prosenttia haluaa sellaisen rakennettavaksi. Mitenköhän mahtaisivat äänet jakautua, jos kysyttäisiin torivessan tarpeellisuutta? Sitä kuitenkin on turha nyt kysellä, kun jo ensi lauantaina on tämän kesän viimeinen toripäivä.

Kirjavan äänestyksissä on ihmetelty sitä, että äänestysnappi ei aina toimi. Kyse on kuitenkin siitä, että samalta koneelta tai edes samasta IP-osoitteesta ei voi äänestää kuin kerran. Näin tuloksen manipulointi on estetty, mutta toisaalta se antaa vääristyneen kuvan jos talouksissa on erimielisyyttä kysyttävän asian suhteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *