Siirry suoraan sisältöön

Lemin koululaiset Hyppytunnissa

Lemin koululaisten huhtikuinen retki Viipuriin yhteisen hankkeen teemoilta nähdään televisiossa Yle Teemalla maanantaina 31.10. Yhteistyöstä ja retkestä kertova dokumentti on osa Hyppytuntia kello 18.30.

Lemiläiset Iida Räipiö (vas.) ja Eevi Salomaa pääsivät vierailulle Viipuriin. Kuva: Katri Hämäläinen / YLE

Opetussuunnitelmien perusteet velvoittavat koulut kansainvälisyyteen, mutta onko niin sanottu pedagoginen turismi samaisiin perusteisiin kirjattujen ympäristökasvatuksen tai edes kansainvälisyyskasvatuksen omien tavoitteiden mukaista? Niissä kun todetaan, että oppilaisiin pitäisi juurruttaa ymmärrys luonnonvarojen rajallisuudesta ja kestävästä elämäntavasta.
Opettaja.tv:n Hyppytunti-makasiinissa YLE Teemalla pohditaan maanantaina kotikansainvälisyyttä ja lähdetään lemiläisten koululaisten matkaan lähialuematkalle Viipurin koululle numero 11 – entiselle Viipurin uudelle yhteiskoululle.
Pääosassa ohjelmassa on lemiläiskoululainen Iida Räipiö, joka matkaaensimmäistä kertaa Viipuriin, vaikka se sijaitsee vain noin 80
kilometrin päässä hänen kotoaan.  Rehtori Petri Vainikka tarjosi matkamahdollisuutta kaikille koulunsa 9.-luokkalaisille. Viipurissa
seurueen ottaa vastaan apulaisrehtori Marina Balina oppilaineen

Ohjelman on toimittanut Katri Hämäläinen. Hyppytunti 31.10. klo 18.30, YLE Teema

Rehtori Petri Vainikka tarjosi Viipurin matkamahdollisuutta kaikille koulunsa 9.-luokkalaisille. Viipurissa seurueen ottaa vastaan apulaisrehtori Marina Balina oppilaineen. Kuva: Katri Hämäläinen / YLE

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *