Siirry suoraan sisältöön

Torikahvittajat retkeilivät Porvoossa

Bussilastillinen Lemin torikahvilaa kesällä pyörittäneitä vietti aurinkoisen lauantain Porvoossa. Kunnan järjestämälle kiitosretkelle mahtui edustajia eri järjestöistä, jotka keittivät kahvia ja paistoivat lettuja kesätorin kävijöille.

Päivä Porvoossa aloitettiin opastetulla kierroksella vanhan kaupungin taloihin ja historiaan.

Kesätorin kahvikioski ja musiikkijuhlien kahvikatos olivat käytössä kaikkiaan 37 kertaa ja kahvittajia oli kaikkiaan 29 eri järjestöstä tai yhteenliittymästä, laski vapaa-aikasihteeri Siru Liljander.

Kahvilla kävi 200-400 henkeä toripäivää kohti, joskus harvoin kävijämäärä jäi alle 200:n, Liljander kertoi. Sadesääkään ei karkottanut pois uskollisinta joukkoa.

Uskollista on myös torikauppiaiden joukko, monet ovat käyneet myymässä niin kauan kuin Lemillä on kesätori ollut, ja jotakuinkin joka kerta. Kauppiaiden keski-iän nousu 70:n vuoden kieppeille hieman Siru Liljandria huolettaa. Pelkäksi ulkoilmakahvilaksi ei toria pitäisi päästää, hän totesi.

Kahvin, lettujen ja torimyynnin lisäksi Lemin torille ovat antaneet ilmettä lukuisat oheisohjelmat, joista paikkakuntalaiset, kesäasukkaat ja varta vasten Lemin torille kaupungista tulevat ovat saaneet nauttia.

Porvoon matkalle mukaan  päässet saivat nauttia aimo annoksen kaupungin historiaa, vatsan täydeltä ruokaa ja kolmen tuntia ”vapaa-aikaa” keskustan puodeissa ja kahviloissa. Kun kaiken kruunasi upean aurinkoinen sää, kävi visiitti pikalomasta.

Kotimatkalla suunniteltiin jo ensi kesän toritoimintaa. Luvassa on jälleen lauantai- ja iltatori. Uusia puisia asiakaspöytiäkin hankitaan vanhojen muovisten tilalle, Siru Liljander kertoi.

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *