Siirry suoraan sisältöön

Uutta otetta vanhaan virteen

Toiminnalliseksi virsi-illaksi on hankekoordinaattori Hanna Räsänen nimennyt Lemin koulukeskuksessa torstaina 17. marraskuuta järjestettävän tapahtuman.
– Kuvitellaan, että kahden vuoden päästä Lemin elämää käy katsomassa toimittaja. Hän ottaa näkemästään kuvan ja kirjoittaa lehteen otsikon: ”Lemillä on havaittavissa innostusta virren laulamiseen.” Mitä kahden vuoden aikana on tapahtunut? virittelee Hanna Räsänen mielikuvia Lemin neliäänisen virren tulevaisuuteen.
Illan aikana palautetaan mieliin, miten koko Euroopassa ainutlaatuinen kirkkolaulu on syntynyt ja kulkenut tähän päivään ja mikä on sen tilanne nyt. Vanhaan perinteeseen etsitään tuore ote, joka tempaa mukaansa.
Yhteisen alkutuokion jälkeen osallistujat voivat valita mieleisensä kolmesta työpajasta: kanttori Kari Pettisen johdolla otetaan ensiaskelia äänivirsiin tuttujen jouluvirsien seurassa, virsimuusikko Pekka Nyman soitattaa ja laulattaa tuttuja melodioita uudella sykkeellä ja tarinoiden taitajan Mervi Vainion työpajassa annetaan virren sävelten ja sanojen liikuttaa mieltä, muistoja ja kehoa.
Kahvikupposen ääressä ideoitaan Lemin virren tarinalle jatkoa, ja illan päätteeksi jaetaan kokemuksia tarinateatteriryhmän johdattelemana.
Tilaisuus on suunnattu eri yhteisöjen edustajille, veisaajille, koululaisten vanhemmille, nuorille ja kaikille, jotka ovat virttä kohtaan uteliaita. Sen ajankohta on torstaina 17.11. klo 18-20.30 ja paikka Lemin koulukeskus.

Tiedusteluihin vastaa Hanna Räsänen osoitteessa info@taidekoulupolku.fi ja numerossa 040-1987 920. Tapahtumasta myös hankkeen Facebook-sivulla.

Lemin virttä elvytetään vireäksi myös Lemin kouluissa samalla viikolla järjestettävissä työpajoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *