Siirry suoraan sisältöön

Esko Sairalle Pro Urheilu -palkinto

Tämänvuotiset Pro Urheilu -tunnustuspalkinnot on jaettu viidelle suomalaiselle urheilijalle. Lemiläinen ampumahiihtäjä Esko Saira on yksi palkinnon saajista.

Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama palkinto on suuruudeltaan 20 000 euroa, ja se myönnetään tunnustuksena merkittävästä urheilu-urasta tai huomattavasta urheilusaavutuksesta. Tunnustukset jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki keskiviikkona Helsingissä.
– Te olette olleet lajeissanne tienraivaajia, ensimmäisiä arvokisamenestyjiä sekä lajinne airuita. Teidän urheilu-uranne ajoittui valtaosin aikaan jolloin urheilu ei vielä ollut ammatti. Teidän ansiostanne me suomalaiset olemme saaneet nauttia niistä elämyksistä, jotka ovat säilyneet ja säilyvät muistoissamme, ministeri Arhinmäki sanoi.

Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon saivat paralympiavoittaja, pöytätennispelaaja Kimmo Jokinen, MM-kultamitalisti, jousiampuja Kyösti Laasonen, MM-kultamitalisti, keihäänheittäjä Tiina Lillak, viestin olympiapronssimitalisti, hiihtäjä Toini Pöysti ja viestin kaksinkertainen olympiahopeamitalisti, ampumahiihtäjä Esko Saira.

2 kommenttia artikkeliin “Esko Sairalle Pro Urheilu -palkinto”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *