Siirry suoraan sisältöön

Myrskyn jälkeen

Eukkomamma vasta keskiviikkona ennätti ja uskaltautui ulos mökistä katsomaan, mitä tiistainen myrsky oli saanut aikaan. Ensimmäiseksi hän huomasi, että Lahnajärvi  on kasvanut huomattavasti pinta-alaa ja tilavuutta. Torstaina eukkomamma otti kamerankin mukaan.

Suntianlahden venerannassa ranta on siirtynyt metrikaupalla maalle päin.

Suntianlahden rannassa vettä on enemmän kuin eukkomamma muistaa koskaan olleen. Laiturille ei enää kuivin jaloin pääse ja talviteloilla olevat veneet näyttävät siltä’, että ne olisin kipattu nurin avoveteen.

Kun eukkomamma käänsi veneensä nurin marraskuussa, olivat pukit tukevasti kuivalla maalla.

Tavastinniemessä on puita mennyt nurin. Rannan pikkuruinen rantasauna on täpärästi säästynyt tuholta, kun kuusivanhus on rojahtanut nurin sen viereen parin metrin päähän. Rannan venepoukamassa jäät ovat tuoneet tullessaan irrallaan kelluneita veneenairoja, ja veneiden perät ovat saaneet ilmeisen rankan huuhtelun, kun aallot ovat lyöneet rantaan.

Mikonlahden uimarannan on vallannut ahtojää, jonka välissä lilluu kuollutta kaislaa kasakaupalla. Laiturillekin jää on pyrkinyt.

Uimalaituri on ahtojään valtaama.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *