Siirry suoraan sisältöön

Pelastus jäälakeuksilta

Hei,

en malta olla kommentoimatta juttuasi Lemin Kirjavassa.

Olen aina vihannut jäisiä ja muuten vain liukkaita teitä. Liukkauden torjuntaan on olemassa erilaisia kenkään kiinnitettäviä liukuesteitä, mutta niiden toiminta on ollut kaikkea muuta kuin tyydyttävää. Lisäksi ne on pitänyt irroittaa kengistä sisälle tultaessa, ettei turhan päiten tule vahingoitettua lattiaa.

Pari vuotta sitten tutustuin ruotsalaisiin Ice Bug -jalkineisiin (http://www.icebug.fi/), niiden myötä talviliukkaat eivät ole enää
vaivanneet. Kenkien pohjassa on riittävä määrä piikkejä, jotka purevat jäähän kelillä kuin kelillä. Kuitenkin nuo piikit on kiinnitetty niin joustavasti, että ne eivät vaurioita lattiaa. Vaikka kengän päällä on pitkälti toistasataa kiloa painoa, ei kengän alla olevaan mäntylautaan tule minkäänlaisia painumia.

Lappeenrannassa kenkiä saa ainakin Intersporteista.

Asiasta toiseen: iso kiitos Lemin Kirjavan toimittamisesta! Se on ollut tervetullut ja tarpeellinen kanava seurata paikallisia asioita, ja oikeastaan palvellut siinä paikallislehteä paremmin.

Jouluisin terveisin,

– moa –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *