Siirry suoraan sisältöön

Iiro Rantalan konsertti myy jo ennakkoon

Lemin kirkossa ensi tiistaina kuultavaan Iiro Rantalan Lost Heroes -pianokonserttiin on myyty ennakkoon jo yli 200 lippua. – Jouduimme ottamaan lipuista lisäpainoksen. 550 lipusta riittänee kaikille halukkaille, sanoo Eija Vakkila Savitaipaleen Musiikinystävistä.

 

Rantala soittaa konsertissa kappaleita Lost Heroes -soololevyltään. Kappaleet on sävelletty Rantalan omaan uraan ja elämään vaikuttaneiden ”sankareiden” , edesmenneiden ystävien ja muusikoiden muistoksi. Pekka Pohjolasta Jean Sibeliukseen ja Luciano Pavarottiin.

Arvosteluissa Lost Heroes -levyä on kutsuttu tyylikkääksi taidonnäytteeksi Rantalan virtuoosimaisesta tekniikasta. Se on menestynyt myös kansainvälisesti. Saksalaiskriitikoilta on se on saanut ylistystä: ”Hänen pianonsa sointi on itsessään kaunis ja hänen taiteensa on tulosta virheettömästä, valtavan joustavasta kosketuksesta pianoon, humoristisista sovituksista sekä läpeensä melodisesta musikaalisuudesta”.

15 euron hintaisia lippuja on ennakkomyynnissä Lemin kirkkoherranvirastossa ja Savitaipaleen kirjastossa. Ennakkovarauksen voi tehdä myös numerosta 050 300 9692. Varatut liput voi lunastaa tiistaina kirkon ovelta, mistä voi ostaa myös varaamattoman lipun.

Konsertin tuotto menee Savitaipaleen musiikkikoulun hyväksi.

Soittoklinikka

kiinnostaa myös

Tiistaina päivällä kello 14-16  Iiro Rantala pitää musiikkiklinikkaa Savitaipaleen musiikkikoululaisille ja Lappeenrannan musiikkiopistolaisille Savitaipaleen seurakuntakodissa.

– Hieman yli sata paikkaa klinikalle on jo varattu, vielä parikymmentä kiinnostunutta mahtuu mukaan, toteaa Eija Vakkila viikkoa ennen klinikkapäivää. Muilta kuin musiikkikoululaisilta peritään kymmenen euron klinikkamaksu. Sitä vastaan saa opastusta soittoon ja musiikin maailmaan maestron johdolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *