Siirry suoraan sisältöön

Ilo irti pakkasesta!

Mitä kummaa? Pakkasta on enää himpun alle 15 astetta. Illalla mittari näytti kahtakymmentä ja eukkomamma iloitsi. Mutta jospa pakkaset eivät heti loppuisi kuitenkaan.

Tykkylumi suojaa vanhan pappilan omenapuita pakkaselta - tai katkoo niiden oksat.

 

Pakkaselle kun on niin paljon käyttöä. On sopivan kipakka hiihtokeli, jolloin sukset eivät luista liikaa ala- eikä ylämäissä. Vaihtoehtoisesti voi hyvällä omalla tunnolla jäädä sisälle lämpimään ja jättää lenkin väliin. Mutta silloin ei voi helliä itseään kuumalla kaakaomukilla, kuten pakkashiihdon jälkeen.

Pakkaslenkin pontimena voi olla vaikkapa ennakkoäänestys, joka jatkuu vielä kolme päivää. Noin 22 prosenttia lemiläisistä on jo äänestänyt.

Pakastimen sulattaminen on pakkassäällä vaivatonta, kun sisällön voi nostaa toimenpiteen ajaksi luonnon pakastimeen, ja siellä voi vielä rauhassa lajitella sisällön.

Avantouinti on hauskempaa, kun vesi avannossa tuntuu peräti lämpimältä, kun on kipakassa pakkassäässä kirmannut rantaan. Kohmeisten varpaiden sulattelu saunan löylyissä on maallisten nautintojen kärkisijoilla.

Järvet jäätyvät. Lupaavasti on Lahnajärvikin lumi- ja loskataakkansa alla vonkunut jään paksunemista – ehkä vielä tänäkin talvena päästään hiihtämään jäälle.

Eli nautitaan pakkasesta, kun sitä nyt on vielä tarjolla – talviauringolla kuorutettuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *